Natursköna golfupplevelser i Karlstadsregionen

5 minuters läsning

Natursköna golfupplevelser i Karlstadsregionen

Med fågelsång i öronen en tidig morgon kan du ta en runda golf på någon av de natursköna banorna i Karlstadsregionen. Och eftersom det är ganska nära mellan de otaliga golfbanorna så kan du till och med anordna en rundtur med dina kompisar och utmana dem på en turnering.

Karlstad Golfklubb

Här kommer du till Värmlands största golfklubb med 27 fullånga hål plus niohålsslingan Solslingan. En välskött och mångfacetterad golfanläggning ihop med värmländsk gästfrihet som erbjuder både range och inomhushallen Drive in.

Här finns också en av Golfstores största golfbutiker vid namn Golfstore Flagship Store & Studio. Detta är faktiskt en av Sveriges största On course-butiker där du kan hitta ett stort sortiment av klubbor, bagar, skor, kläder och andra golfprylar.

När du behöver fylla på energi, vare sig det är efter eller innan golfrundan, så gör du det med fördel på Abbes Golfkrog. Där kan du njuta både av en vacker utsikt över golfbanan och dagens lunch och deras á lá carte.

Karlstad Golfklubb
Höja 510
655 92 Karlstad
E-post: info@karlstadgk.se
Telefon: 054-86 63 53
https://karlstadgk.se

Hammarö Golfklubb

Här ute på skärgårdskommunen Hammarö hittar du en utmanande och lätt kuperad skogs- och parkbana i vackra miljöer med båda grönska och vatten i nära anslutning. Här finns både en bra 18-hålsbana, driving range, en korthålsbana, möjlighet till simulatorgolf, shop med bra sortering och god mat på deras restaurang. Dessutom ger närheten till Vänern ger förutsättningar för en lite längre spelsäsong.

Vill du bryta av golfandet mot något annat så kan du både spela padel och footgolf här. Vad är då footgolf undrar du kanske? Jo det spelas med samma regler som vanlig golf. Skillnaden är att du sparkar på bollen med fötterna och att hålen naturligtvis är lite större än vanliga hål avsedda för golfbollar. En runda tar mellan 30-60 minuter och du kan antingen ta med en egen boll eller hyra en på klubben.

Här är det också nära till Vänern om du vill ta ett bad efter golfomgången. Eller avrunda dagen med en vandring eller cykeltur på natursköna Hammarö.

Hammarö Golfklubb
Barrstigen 103
663 91 Hammarö
E-post: info@hammarogk.se
Telefon: 054-52 26 50
https://www.hammarogk.se/

Hammarö Golfklubb

Sommarro Golf

Här hittar du stadsnära golf på en bana bara några minuter från Karlstads centrum. På det gamla flygfältet i Karlstad finns 2 golfbanor, en 12-håls Inland Links-bana och en 9-håls Pay and Play bana för alla. Du är varmt välkommen till deras övningsområde och driving range för att träna din swing oavsett din nivå och tidigare erfarenhet.

I deras klubbhus kan du ta en välbehövlig paus på deras café och restaurang eller bryta av med lite biljard eller till och med testa deras golfsimulator.

Sommarro Golf
Flygfältsvägen 1
652 30 Karlstad
E-post: reception@sommarrogolf.se
Telefon: 054-15 90 15
http://sommarrogolf.se

Bryngfjordens Golfklubb

I närheten av Klarälven innan deltat hittar du Bryngfjorden, en utmanande skogsbana som kan erbjuda spel från fem olika tees. Här finns en fullstor 18-hålsbana som passar bra för dig som söker en heldagsutflykt, perfekt för en dagsutflykt. Avstånden kan varieras från ca 4200 meter upp till dryga 6400 meter.

Bryngfjorden Golf
Bryngfjorden 401
653 50 Karlstad
E-post: info@bryngfjorden.com
Telefon: 054-21 70 30
https://bryngfjorden.com

Forshaga Deje Golfklubb

På slingriga bilvägar tar du dig fram genom skogarna mot golfbanan. När du kommer ut på det öppna landskapet slås du av hur vackert här är. Det är närmast en idyllisk känsla som infinner sig inramad av lummig skog och vattendrag runt omkring. Dessutom ligger här Dömle Herrgård Spa & Resort som en mittpunkt bland de 18 hålen som du snart ska spela på. Här finns även en 9-håls bana för de som vill njuta av en kortare golfupplevelse.

För dig som färdas med husbil eller husvagn finns här 8 ställplatser med tillgång till el. Och om du inte har med dig boendet själv så varför inte bo i en alldeles unik herrgårdsmiljö med ett lyxigt spa med underbara mat- och dryckesupplevelser?

ForshagaDeje Golfklubb
Dömle 1
669 91 Deje
E-post: info@forshagadejegk.se
Telefon: 0552-414 40
https://forshagadejegk.se/

ForshagaDeje Golfklubb

Kils Golfklubb

Här kommer du att spela på 18 fina hål i närheten av den långsmala sjön Fryken. Här och var kommer du att se det glittrande vattnet mellan träden under din avkopplande runda.

Något som är en smula unikt och väl värt att nämna är du har möjlighet att bo direkt här på banan. Kils Golfklubb erbjuder deras gäster övernattning i två trevliga stugor med sängplats för 4 personer i båda. De är rikligt utrustade med bland annat spisplattor, mikrovågsugn, kyl, grill och utemöbler.

Och golfklubben kan också stoltsera med att ha en prisbelönt golfrestaurang där du garanterat kommer att bli mer än nöjd efter ett besök där. Den utsågs till Sveriges bästa golfrestaurang 2015, 2019, 2020 och 2021 och 2022 hamnade den på en hedervärd andraplats. Där får du en fin utsikt ut över Fryken under tiden du blir väl omhändertagen av den serviceinriktade personalen.

För dig med elbil kommer också den glada nyheten att golfklubben har två laddstolpar där din bil kan laddas medan du är ute på greenen och swingar hårt.

Kils Golfklubb
Skärningsberg
665 91 Kil
E-post: kansli@kilsgk.se
Telefon: 0554-407 05
https://www.kilsgk.se/

Billeruds Golfklubb Grums

Beläget vid Vänerns stränder med gröna skogsdungar insprängda i den vackra naturen hittar du Billeruds golfbana. Här kommer du få koncentrera dig på swingen för att omgivningarna är så magiskt vackra.

Du kan också prova på att spela simulatorgolf som blivit alltmer populärt. Fungerar väldigt bra både för de som vill få till ett par timmar med kvalificerad träning och för ett glatt kompisgäng som vill testa på att spela en välkänd bana. Och sedan när magen kurrar så rekommenderas ett besök på deras golfkrog vid namn Valnäs Bistro. Där erbjuds vällagad mat och kaffebröd tillsammans med fullständiga rättigheter för den som vill unna sig ett glas.

För att underlätta för sina gäster så erbjuds här även möjlighet till boende precis vid golfbanan. I huvudbyggnaden finns 5 dubbelrum och 1 enkelrum. Här delar gästerna på wc, duschrum och bastu. Här finns också wifi och loungedel med tv. Kommer du med egen husbil eller husvagn finns det parkering inklusive el och tillgång till dusch och toalett.

Och vet du? De har till och med en egen brygga som ligger och skvalpar i Vänerns blåa vatten och väntar på att ta emot golfsugna båtresenärer.

Billeruds Golfklubb
Valnäs
664 96 Segmon
E-post: kansli@billerudsgk.se
Telefon: 0555-78 50 54
https://www.billerudsgk.se/