Njut av en härlig brunch eller afternoon tea i Karlstad

3 minuters läsning

Njut av en härlig brunch eller afternoon tea i Karlstad

Sätt en liten guldkant på helgen genom en god brunch på något av de ställen vi tipsar om här nedan.

Frunch på Drott Bar

Vad är då frunch för något undrar du kanske? Jo den bästa av två världar genom en mix av frukostbordets trevliga plock tillsammans med en matigare lunch. Det blir frunch helt enkelt!

Här hittar du en fantastisk blandning av smaker med inspiration från hela världen. Välj ramen eller grilla dina egna bagels, du hittar risskålar med olika toppings inklusive rökt lax och marinerad tofu. Det finns självklart också varm mat som pulled omph, marinerade bönor, smakrik kyckling som du kan fylla tillsammans med hummus eller andra såser i dit pitabröd. Du får naturligtvis kaffe tillsammans med söta godsaker som pannkakor, minimunkar och raw balls!

Frunchen kan du avnjuta varje lördag kl. 11.30-13.30 och den kostar 215kr per person. Har du barnen med på kalaset så kostar det 79kr för barn 3–5 år och 105kr för barn 6–12 år.

Drott Bar
Järnvägsgatan 1
054-22 22 48
https://www.drotthotel.se/drott-bar/weekly-events/

Zest

På Karlstads kanske nyttigaste ställe kommer du ha svårt att hitta flottiga bacon och äggröra. Ingen skam i att älska det men på Zest kommer du att hitta andra alternativ för både frukost och brunch. Här är det minimalt processad mat naturligt fritt från tillsatser och socker och allt är veganskt och glutenfritt.

Här finns både sallader, soppor och härliga mackor. Här kan du få säsongens juice och kaffe/te tillsammans med en yoghurtbägare med kokos/havre-yoghurt med bär och deras egen raw granola. Eller kanske deras bovetefralla med avokadokräm, semitorkad tomat och massa grönt faller dig på läppen i stället.

Här är det öppet lördagar kl. 11-17 samt söndagar kl. 12-16.

Zest
Norra Strandgatan 17
054-18 23 10
https://zest-karlstad.se/

Pepa Deli

När du kommer över tröskeln till nyöppnade Pepa Deli möts du av överraskande smakkombinationer och en rolig atmosfär. Här har de kombinerat utbudet från både café, bar & restaurang för alla tillfällen och plånböcker. Det är drop in från tidig morgon till sen kväll som gäller så det är enkelt att bara slinka in när helst det passar dig. De har öppet på lördagar 10.00 – 01.00 och söndagar 10.00 – 22.00.

Vare sig du är sugen på frukost eller brunch så finns det mycket gott att välja på. Vad sägs om Bloody Royale som består av pocherat ägg, kallrökt lax och blodgrape-hollandaise på English muffin. Eller Daddy Cool med kaneläpple, granola och krämig yoghurt. Och vill du ha en ordentlig macka finns det självklart också i form av Los Pollos med grillad kyckling, bacon, parmesancrème, sallad på rostat surdegsbröd eller Cheese Guevara med grillad ost, mixad sallad, aioli på rostat surdegsbröd.

Pepa Deli
Tingvallagatan 15
054-15 01 54
https://www.pepadeli.se/

Scandic Karlstad City

På det här centralt belägna hotellet kan du och din familj njuta av en lyxig brunch med ett stort utbud av både kalla och varma rätter på lördagar mellan kl 12-14.30. Brunchen kostar 229kr per person och för barn ligger priset på 79kr för barn 3-5 år och barn mellan 6-12 år kostar 114kr.

Scandic Karlstad City
Drottninggatan 4
054-770 56 00
https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/karlstad/scandic-karlstad-city/