Njut av god mat, aktiviteter och spännande upplevelser i en härlig blandning

3 minuters läsning

Njut av god mat, aktiviteter och spännande upplevelser i en härlig blandning

Ta med din partner, en god vän eller någon annan du tycker om och upptäck Karlstadsregionens många upplevelser.

Olika former av kultur på Hammarö 

Börja ditt besök i Karlstadsregionen på Hammarö, skärgårdskommunen vid Vänern. På Hammarö finns mycket historia och kulturbyggden med den vackra gamla kyrka, Skärgårdsmuseet, hembygdsgården, Hammars gård och gravhögarna från vikingatiden är väl värda ett besök. På Hammarö kan du också njuta av konst hos Hammarö Art Gallery som drivs av fyra yrkesverksamma konstnärer. Här visas och säljs deras konst och galleriet har även en gästutställardel samt en permanent yta med konstverk från medlemmar av Hammarö Konstförening. Efter galleribesöket är det dags att avnjuta en middag på restaurang Skärgårdsudden. Vällagade och välsmakande husmanskosträtter med panoramautsikt över Vänern där solen går ner i horisonten.  

Shopping och avkopplande stunder i Karlstad

Styr sedan färden mot Karlstad för en god natts sömn på Elite Stadshotellet som ligger ett stenkast från Stora torget och med Klarälven som närmaste granne. Hotellet med anor från 1870 har renoverats flera gånger genom åren och här samsas en rooftopbar med marmor, ädelträ, kristallkronor och stuckaturer från förr. Frukostbuffén är väl tilltagen och du går mätt och belåten härifrån. Byt sedan om till morgonrock och tassa in på Vana Spa, Stadshotellets spaavdelning i toppklass. Njut av en avkopplande stund med olika pooler, hamam, ång- och torrbastu och upplevelseduschar. För att sätta extra guldkant på besöket – boka även in en spabehandling. Vad sägs om massage, ansiktsbehandling eller en av Vanas signaturbehandlingar bestående av saltskrubb, kurbad, mini-ansiktsbehandling och helkroppsmassage? Rena drömmen! 

I Karlstad finns även bra shopping och många evenemang och aktiviteter att förgylla ditt besök med. Om du tycker om second hand och små mysiga butiker är området Haga något för dig. Vill du hellre slå dig ner med en god kopp kaffe och en hantverksbakad bulle finns kaféer som Swenströmskas stenugnsbageri, Artisan bread och Löfbergs kaffebar. I Karlstad finns också flera scener för olika typer av evenemang. På Nöjesfabriken är det mängder av konserter året om och under sommarmånaderna kan du njuta av kända artister på deras Innergård. På Scalateaterns scen kan du se allt från olika föreställningar till musik och både Värmlandsteatern och Wermland Opera sätter upp högklassiga produktioner – valet är ditt.    

En god natts sömn i Kil 

Efter en kort bilfärd spenderas natten på Villa Fryksta i Kil. Utöver charmiga rum erbjuds fantastisk utsikt över Nedre Fryken där du kan njuta av kvällssolen på den stora altanen. Om du vill ha ännu mer avkoppling finns en relaxavdelning med bastu och bubbelpool. Efter frukosten kan du välja på aktiviteter som golf på Kils GK endast 5 minuter med bil från Villa Fryksta, gokart på Fryksta karting ring eller ett besök på Ruds gård som säljer lokalproducerade livsmedel som lamm och andra mathantverksprodukter från hela Värmland.  

Spännande kulturarena i Forshaga 

Sista stoppet på resan blir i Forshaga. Börja med en god lunch på Gamla Kraftstationens Culinarum Café, som med sina värmländska smaker och ekologiska råvaror även har en plats på White Guides cafélista. Den industriromantiska byggnaden som Gamla Kraftstationen ligger i finns precis bredvid den brusande Dejeforsen i Klarälven och har legat där sedan tidigt 1900-tal. Här finns en unik konsthall med samtidskonst och byggnaden är idag en fascinerande kulturarena med 11 meter i takhöjd och mycket av originalinteriören kvar.