Nyt god mat, aktiviteter og spennende opplevelser i Karlstad

3 minuters läsning

Nyt god mat, aktiviteter og spennende opplevelser i Karlstad

Ta med partneren, en god venn eller noen andre du vil oppdage Karlstad-regionens mange flotte opplevelser sammen med!

Uliker kulturformer på Hammarö

Start besøket på Hammarö, skjærgårdskommunen ved Vänern og en kort kjøretur fra Karlstad sentrum. På Hammarö finner du mye historie og  flere kulturbygg. Den gamle kirken, Skärgårdsmuseet, hembygdgården, Hammars Gård og gravhaugene fra vikingtiden er alle verdt et besøk. En nyhet denne sommeren er at flere besøkssteder i Hammarös kulturdistrikt er utstyrt med QR-koder som du leser inn på mobiltelefonenen din. Les deg opp om de ulike stedene, se bilder fra fortiden og få en digital omvisning i gamle bygninger selv når de er stengt.

På Hammarö kan du også skue på kunst på  Hammarö Art Gallery, som drives av fire profesjonelle kunstnere. Her stiller de ut og selger kunsten sin, og galleriet har en avdeling for gjesteutstillere samt en permanent utstilling med kunstverk fra medlemmer av Hammarö Konstförening. Etter galleribesøket et det på tide med middag på restauranten Skärgårdsudden. Her får du velsmakende husmannskost og panoramautsikt over solnedgangen over Vänern.

Shopping og avslappende stunder i Karlstad

Dra tilbake til Karlstad sentrum for en god natts søvn på Elite Stadshotell som ligger et steinkast fra Stora torget med Klarälven som nærmeste nabo. Hotellet, som stod ferdig i 1870, har blitt renovert flere ganger opp gjennom årene og den nyrenoverte takbaren kombinerer moderne detaljer med klassisk stil; marmor, interiør av edeltre, lysekroner i krystall og stukkatur. 

Frokostbuffeen tilbyr et rikt utvalg og du forlater frokostsalen både mett og fornøyd. Skift deretter til badekåpe og gå inn på Vana Spa, Stadshotellets egen spa-avdeling i verdensklasse. Kos deg med en avslappende stund i bassenget på takterrassen, eller nyt varmtvannsbassenget innendørs med massasjedusjer, hammam, dampbad, badstuer og opplevelsesdusjer. For å sette ekstra spiss på besøket kan du bestille spabehandling. Hva med en massaje, ansiktsbehandling eller en av Vanas signaturbehandlinger som består av saltskrubb, kurbad, mini-ansiktsbehandling og helkroppsmassasje. Rene drømmen!

I Karlstad er det også gode shoppingmuligheter og mange arrangementer og aktiviteter som gjør besøket enda mer begivenhetsrikt. Liker du små koselige butikker og bruktbutikker, så er Haga-området noe for deg. Vil du heller ta en pust i bakken med en god kopp kaffe og hjemmelagde boller kan du gjøre dette på kaféer som Swenströmskas stenugnsbageri, Artisan bread, Olssons bageri & deli og Löfbergs rosteri & kaffebar. I Karlstad er det også flere scener for ulike typer arrangementer. På Nöjesfabriken arrangeres det konserter året rundt, og på sommertid kan du oppleve kjente artister på deres innergård. På Scalateaterns scene kan du se alt fra teaterforestillinger til konserter, og både Värmlandsteatern og Wermland opera viser produksjoner i toppklasse – valget er ditt! 

En god natts søvn i Kil

Etter en kort biltur kan natten tilbringes på Villa Fryksta i Kil. I tillegg til sjarmerende rom får du en fantastisk utsikt over Nedre Fryken hvor du kan nyte kveldssolen på balkongen. Ønsker du enda mer avslapping har de et eget  avslapningsområde med badstue og boblebad. Etter frokosten kan du velge mellom aktiviteter som golf på Kils GK kun 5 minutter med bil fra Villa Fryksta, gokart på Fryksta karting eller et besøk på Ruds gård, som selger lokalprodusert mat som lam og andre gårdsprodukter fra hele Värmland.

Spennende kulturarena i Forshaga

Siste stopp på reisen blir Forshaga. Start med en god lunsj på Gamla Kraftsationens Culinarum Café, som med sine värmlandske smaker og økologiske råvarer har fått sin plass i White Guide – restaurantguiden som dekker hele Norden. Den industriromantiske bygningen som Gamla Kraftstationen ligger i, ligger rett ved siden av den brusende fossen Dejeforsen i Klarälven, og har ligget der siden tidlig 1900-tallet. Her er det også et unikt kunstgalleri med samtidskunst, og bygget er i dag en spennende kulturarena med 11 meters takhøyde, der mye av det originale interiøret er ivaretatt. En perfekt avslutning på et hyggelig opphold i Karlstad-regionen.