Promenera med Sola

1 minuts läsning

Promenera med Sola

Har du lust att promenera i friska luften och samtidigt ta del av kulturella sevärdheter eller gå en tipspromenad? På Solapromenaden i centrala Karlstad kan du kombinera motion, kultur och quiz – något för både kropp, knopp och själ.

Solapromenaden är en tio kilometer lång, tillgänglighetsanpassad promenadslinga längs Klarälven. Promenadslingan har gula skyltar med kilometeranvisningar åt båda håll, så du kan börja var som helst längs sträckan. Du kan till exempel hoppa på slingan vid Solastatyn i centrum och följa skyltarna i den för stunden soligaste riktningen. Spana gärna in Carl Boutards lönn-näsa i brons på Almentorget eller titta närmare på Vindarnas boning, fontänskulpturen av Aimo Tukiainen i Teaterparken.

Vill du röra på dig mer än att bara promenera kan du, när andan faller på, även använda utegymmen som finns längs vägen vid Borgmästarholmen och Gubbholmen. Här kan hela kroppen tränas med hjälp av de redskap som finns till hands. 

Utmed vägen kan du även hålla utkik efter tipspromenaden X-rundan med QR-koder som skannas med hjälp av en smart telefon. Appen är gratis att ladda ner och frågorna byts ut varje vecka. Det finns frågor för både barn och vuxna och vill du inte gå hela den tio kilometer långa promenaden på en gång så går det bra att dela upp den i etapper. Frågorna behöver inte heller besvaras i någon speciell ordning. På karlstad.se/solapromenaden kan du läsa mer om vad du kan göra och uppleva på Solapromenaden.