Sportlovskul i Karlstad

5 minuters läsning

Sportlovskul i Karlstad

I Karlstad hittar du massor av olika aktiviteter för att fylla ett helt sportlov. Klappa en söt Gotlandskanin, åk skridskor mitt på Stora torget, upptäck ett museum eller ta en tur på någon av alla fina vandringsleder. Här finns något för både stora och små!

Koppla av och sov gott på ett av stadens hotell, flera av dessa ligger på promenadavstånd till de olika aktiviteter som finns i centrum. Sätt extra guldkant på boendet och välj ett av hotellen med pool! Eller checka in på någon av våra campingar för mysigt stughäng. Här hittar du olika boendealternativ för familjen. Njut av en god fika på ett av Karlstads omtyckta hantverksbagerier och upptäck utbudet av spännande restauranger. Läs mer om Karlstads caféer här. Här finns allt för ett lyckat sportlov!

Spännande muséer

Värmlands Museum
Hälsa på hos Lilla Anna, Långa Farbrorn och Spöket Laban på Värmlands Museum. Här finns flera olika utställningar både permanenta och tillfälliga. Du hittar också en museibutik, kafé och restaurang, skaparverkstad, ett framtidslabb och mycket mer här. Under vecka 9 kan du också prova på bokbinderi, marmorering och att skapar egna texter tillsammans med muséets pedagoger.
varmlandsmuseum.se/ 

Brigadmuseum
Brigadmuseum är ett militärt upplevelsemuseum för alla! Följ med på en tidsresa från 1945–1991 och se hur Kalla kriget påverkade Sverige. Utställningarna är interaktiva och det mesta får du klättra på, röra vid och utforska med alla sina sinnen. Prova uniformer, ratta en militärjeep och testa skjutsimulatorn. Behöver du en paus finns det hembakt fika i kaféet. Fri entré för alla under 20 år. På onsdagen den 2 mars kan du ta chansen att provåka ett äkta militärfordon från Kalla kriget då en bandvagn 206 tar dig på en tur. Åkturen kostar 40 kr och det finns även korv med bröd att grilla. Bandvagnen körs mellan klockan 11.00-15.00.
brigadmuseum.se/

Fartfyllda inomhusaktiviteter

Sundstabadet
På Sundstabadet finns aktiviteter för alla oavsett om du vill ha kill-i-magen-kul, träna eller njuta av relaxavdelningen. I upplevelsebadet finns två rutschbanor, stillsamma laguner, vattenfall och en utomhuspool med strömmande vatten. För de yngsta barnen finns egna pooler med varmare vatten där du kan träffa både Spöket Laban och Långa Farbrorn. På måndag, tisdag och onsdag vecka 9 finns också möjligheten att boka Familjerelax. Passa på att ta del av lugnet i relaxavdelningen där det blir extra familjevänligt med spelhörna och anpassad meny i Kafé Källan bland upplevelseduschar, pooler och sköna bastusittningar.
karlstad.se/sundstabadet

Jumpyard 
Studsa runt i trampolinparken och lär dig nya trick eller bara hoppa för att det är roligt. Den här aktiviteten är garanterat pulshöjande och tröttnar du på trampoliner finns det andra saker att göra. Varför inte testa sky riden, clip ´n climb eller ninjabanan? I kaféet finns mat och dryck att fylla på med om krafterna tryter.  
jumpyard.se/karlstad/

Panikfabriken 
Lasertag är en spännande pulshöjande aktivitet för barn från 8 år och vuxna. Hos Panikfabriken finns en 400 kvm stor bana där du skjuter motståndarna med ofarliga laserstrålar. Bokningen sker online och du kan platsboka eller abonnera hela banan. Här kan du även spela paintball i en inomhusbana fylld med trånga rum och långa korridorer.  
panikfabriken.se/

Leo’s lekland 
Klätterställningar, bollhav, tunnlar, trampoliner, cyklar, bollkanoner – på Leo´s lekland tar äventyren aldrig slut. Utmana familjen eller kompisarna i rutschkanorna och se vem som åker snabbast eller inta piratskeppet för ett riktigt sjöslag! Här finns också en helt egen avdelning för de allra minsta barnen. Behöver du fylla på med energi finns bistron där du kan köpa både mat och fika. 
leoslekland.se/karlstad/

Smarta kartan
Låna brädspel, musikinstrument, sportprylar och mycket mer. Aktiviteter med barnen behöver inte alltid kosta pengar. Med Smarta kartan hittar du verksamheter i Karlstad där du kan hyra, byta, låna, ge och få, men även reparatörer och second hand-butiker. På det här sättet är du både snällare mot miljön och sparar pengar.
smartakartan.se/karlstad

Roligt utomhus

Mariebergsskogen
I Mariebergsskogen – Karlstads stadspark finns massor av kul för alla åldrar. Här kan hela familjen uppleva djur och natur på nära håll, både inne på Naturum Värmland och ute i Lillskogen. Parken är öppen alla dagar året om med fri entré och stor parkering. Gör en piruett eller ta hjälp av pingvinerna för att åka skridskor på isbanan som finns i parken. Skridskor finns att hyra i kiosken där du också kan köpa fika, varm choklad och korv med bröd om du behöver fylla på med energi. Under vecka 9 finns också andra aktiviteter som en get- eller kaninsittning där du får komma djuren riktigt nära. Lär dig mer om djuren och ställ frågor till de kunniga djurskötarna.
mariebergsskogen.se/  

Karlstad Alpackagård
Gå på en vandring, fika eller ät en värmande soppa i hagen tillsammans med Kakan och de andra alpackorna på Karlstad Alpackagård, strax norr om Karlstad. En annorlunda upplevelse för hela familjen där du lär dig mer om djuren och du kommer de lugna och nyfikna alpackorna riktigt nära. Ingen lämnas oberörd efter mötet med dessa charmtroll! Du behöver förhandsboka ditt besök.  
karlstadalpackagard.com/

Skridskor på Stora torget
På Stora torget finns en isbana med en 80 meter lång slinga som är gratis och öppen dygnet runt. Det är gratis att låna skridskor och hjälm i torgboden intill isbanan. Utlåningen sker i samarbete med Fritidsbanken och du kan låna utrustning vardagar kl 12-18 och helger kl 10-18. Isbanan stänger för säsongen efter sportlovet v. 9 så passa på att ta dig en sväng!
karlstad.se/isbanatorget

Vandringsleder
I Karlstads kommun finns ett 30-tal olika vandringsleder och ett flertal naturreservat som du kan besöka. Här finns något för alla, oavsett om du är ute efter tillgänglighetanpassade leder eller mer orörd natur. På vår webb kan du läsa mer om varje led, hitta kartor och information om var det finns grillplatser.
karlstad.se/vandringsleder/

Lekplatssafari
Lekplatser är inte bara roliga på sommaren. Det finns över 100 lekplatser i Karlstad och vi har valt ut nio av dem i en lekplatssafari. På varje lekplats finns ett uppdrag att lösa. Hur många lekplatser kan du besöka? Kan du lösa uppdragen?
karlstad.se/lekplatssafari

Varmt välkommen!