Unika gårdsbutiker i Karlstadsregionen

3 minuters läsning

Unika gårdsbutiker i Karlstadsregionen

Vill du undkomma stadens sorl och vimmel ett tag och hitta en plats att andas på? Fast du vill ändå hitta den där unika saken att köpa med dig hem. Och kanske dricka det ljuvliga hembryggda kaffet och äta den gudomligt frasiga våfflan. På en av gårdsbutikerna i Karlstadsregionen så kanske du har turen att kossorna råmar i bakgrunden och gårdskatten stryker sig mjukt längs ditt ben.

Visst låter det ändå ganska lockande. Till och med kanske oemotståndligt. Så då har vi några tips här nedan till just dig.

Rotnäs Gård

Här kommer du till en mysig gårdsbutik förlagt i ett gammalt vackert magasin. I butiken hittar du både inredningsprylar och presentartiklar. När du har shoppat klart och behöver påfyllning av energi finns här ett café där du kan sitta inomhus eller om vädret tillåter kan du avnjuta ditt kaffe utomhus i en vacker lantlig miljö. På gården serveras hembakade bullar och kakor för alla smaker. Här finns dessutom hundar, katter och hästar och självklart är gästernas djur också välkomna.

Och visste du om att gården sommartid även har en Glasseria med glass av hög kvalitet från Lejonet & Björnen? Dessutom kan du beställa en nygräddad pizza sommartid om du skulle vara rejält hungrig.

Rotnäs Gård
655 93 Karlstad
E-post: rotnasgardsbutik@bodesign.se
Telefon: 070-678 34 00
http://rotnasgardsbutik.se/

Liljenäs Gård

På den här gården hittar du ganska så olika typer av verksamheter. Till att börja med så kan du njuta av egenkomponerade glasskapelser med glass från Kling och under perioden oktober till maj kan du också beställa deras fantastiska belgiska våfflor med glass, goda matvåfflor eller soppluncher med champinjonsoppa på fredagar.

Och svampen i deras fredagssoppa odlar de faktiskt på gården enligt miljömärkningen Svenskt Sigill och levererar även till många olika butiker. På gårdens egen frisörsalong Gårdsklippet kan man boka en klippning till och med. Du kan välja bland herr-, dam- och barnklippningar samt olika behandlingar.

I deras gårdsbutik är det fokus på lokala råvaror och produkter. Bland annat nötkött, must, kryddor, kaffe och olika tesorter, fårskinn, marmelad och mycket mer. Finns även utelivsprodukter som tåliga tallrikar, kosor och bestick i biomaterial.

Liljenäs Gård
Liljenäs 210
664 94 Vålberg
E-post: liljenasgard@gmail.com
Telefon: 070-301 13 60, 073-511 01 95
https://liljenasgard.com/

Mimmi Design

Mimmi Design designar unika kläder i naturmaterialet lin i huvudsak till kvinnor. Butiken hittar du mitt ute i naturen i den värmländska skogen. Enkla färgstarka linnekläder med finess för stilmedvetna kvinnor som tunikor, blusar och klänningar men även herrskjortor med en tidlös design. Här kan du hitta något som passar för alla kroppsformer.

De använder i huvudsak naturmaterialet lin som har mindre inverkan på natur och miljö vid framställning och de försöker också att undvika rea på kläderna. Filosofin är enkel – varje plagg skall hitta sin rätta ägare. Är du nästa kund som blir upphittad?

Och för att lägga till ett kreativt mervärde arrangeras konstutställningar varje vår och sommar med olika varierande konstnärliga uttryck.

Mimmi Design
Lång Pikenberg 1
664 91 Grums
E-post: ab@mimmidesign.se
Telefon: 070-3213091
https://mimmidesign.se

VillaRudskogen Interiör

Inredningsbutiken startade 2019 i Rudskogen utanför Karlstad men på grund av platsbrist så flyttade hela rasket till den vackra sekelskiftesvillan Gula Huset på Storgatan i Forshaga under hösten 2022.

Här är det fokus på handplockad inredning från flera olika leverantörer i Sverige och Danmark av återvunnet trä, naturmaterial, jute och vackra textiler. De unika produkterna finns ofta i en begränsad upplaga så det är väl värt att besöka butiken med jämna mellanrum.

I deras webbshop hittar du dessutom ännu mer inredning samt möbler, mattor, textiler och belysning.

Butiken är öppen måndag till lördag med kaffe och hembakat och finns på andra våningen i Gula Huset i Forshaga.

VillaRudskogen Interiör
Storgatan 16
667 30 Forshaga
E-post: kontakt@villarudskogeninterior.com
https://villarudskogeninterior.com/

Noll54 Interiör

Ta chansen att bli få personlig rådgivning om vilken inredningsstil som passar just dig och ditt hem. Eva-Karin på Noll54 Interiör har handplockat sina produkter från flera kända leverantörer och visar gärna dig runt i sin gemytliga inredningsbutik Noll54 Interiör. Den är vackert belägen på Almars Gård en liten bit utanför Karlstad.

Noll54 Interiör
Almars Gård 433
655 91 Karlstad
E-post: noll54interior@gmail.com
Telefon: 0730-255 999
http://www.noll54interior.se/