Välfyllda sommardagar i Karlstad

3 minuters läsning

Välfyllda sommardagar i Karlstad

Varmt välkommen till sommarstaden Karlstad! Här kan du uppleva stadsnära naturupplevelser och andra aktiviteter på dagarna i kombination med magiska kvällar fyllda med konserter, god mat och utvalda drycker. Så ta med dig någon du tycker om och upptäck Karlstads varierande utbud.

Storslagna konserter och intima spelningar

Under sommarmånaderna sjuder Karlstads scener med liv och kända namn radas upp på de olika spelplatserna. På Nöjesfabrikens innergård presenteras artister som Rob Coffinshaker, HOV1, Lastkaj 14 och David Ritschard. Scenen är liten och intim där du verkligen kan fånga känslan och komma artisten nära. Vill du ha en större konsertupplevelse är Mariebergsskogen något för dig. Hit kommer Håkan Hellström den 21 juli, Tommy Körberg den 29 juli och Gyllene Tider den 2 augusti. Mitt på den stora grönytan i stadsparken byggs scenen upp och du njuter av musiken under bar himmel. På Mariebergsskogens friluftsteater, som ligger under tak, kommer Johnossi och Danny Saucedo och underhåller den 18 och 19 augusti.

Är en festival mer din melodi? Då är Kajen helt rätt för dig! Under Karlstads nya cityfestival kommer Inre hamn fyllas med musik av artister som bland annat Thomas Stenström, Miriam Bryant och Icona Pop. 14-15 juli är datumet att boka in!

Middag vid bryggan

När du ändå befinner dig i Inre hamn kan du passa på att upptäcka det varierade utbudet av mat och dryck som finns här. Alldeles intill vattnet och med båtar förtöjda vid gästhamnen, ligger flera olika restauranger. Där du kan välja på allt från spanska tapas, kött grillat på en 400 grader varm lavasten, saftiga hamburgare, vällagade a la carte-menyer och räkfrossa. Tillsammans med högklassiga och noggrant utvalda drycker blir matupplevelsen något du sent kommer att glömma. Missa inte microbryggeriet Good Guys som serverar den egna ölen tillsammans med goda pizzor.

För en riktigt bra semester krävs också gott fika – något som vi är bra på i Karlstad! Löfbergs kafferosteri ligger också i Inre hamn och sprider en ljuvlig kaffedoft över staden. Här, på fabrikens bottenvåning, finns den egna kaffebaren där du hittar mängder av olika kaffesorter och goda bakverk. Vill du ha mer av hantverksbakade godsaker kan vi tipsa om Swenströmskas stenugnsbageri, ett stenkast från Stora torget, eller Artisan Berad på mysiga Kasernhöjden. Är du glassugen är Carli choklads egentillverkade italienska gelato ett måste i sommarvärmen!

Båtturer runt Karlstad

I Inre hamn finns också en av Karlstads populäraste aktiviteter under sommaren – båtbussarna. Båtbussarna fungerar som den vanliga kollektivtrafiken och är ett smidigt sätt att ta sig ut på vattnet och uppleva Karlstad från ett nytt perspektiv.  Båtbussen har flera olika linjer inne i de centrala delarna av staden, men även ut i Vänerskärgården, Hammarö, Borgvik och Kristinehamn om du har tid och vill upptäcka fler platser. Kombinera båtturen med sol och bad på en varm klippa eller varför inte vandra på Jäverön? Här finns alternativ både för lata dagar eller mer aktiva för den som vill det.

Skäm bort dig själv

På Vana Spa, Stadshotellets spaavdelning i toppklass, njuter du av en avkopplande stund med olika pooler, hamam, ång- och torrbastu och upplevelseduschar. För att sätta extra guldkant på besöket – boka även in en spabehandling. Vad sägs om massage, ansiktsbehandling eller en av Vanas signaturbehandlingar bestående av saltskrubb, kurbad, mini-ansiktsbehandling och helkroppsmassage? Rena drömmen! Även på Sundstabadet kan du njuta av en avkopplande stund i deras relaxavdelning. Här finns tre olika basturum – vedbastu, ångbastu och den spännande Aufgussbastun där du får uppleva olika dofter och skön värme. På relaxen finns också upplevelseduschar, utomhusjacuzzi, varmvattenpool, solrum, hamamrum och Kafé Källan som erbjuder fräscha och vällagade små och större rätter.

Glamping vid Vänerns kust

För en riktigt speciell övernattning kan du ta med ditt sällskap till Happie Camp. I de lyxigt utrustade tälten med hög komfort blir du ett med naturen och bor med Vänern in på knuten. Hör vågorna skvalpa och se solen gå ner vid horisonten. Ta ett morgondopp och njut av frukosten i stillheten i skogen. Här finns det verkligen tid att ro om varandra. Vill du heller bo på hotell finns flera alternativ inom promenadavstånd i centrum, så det är bara att välja och vraka.

Varmt välkommen till Karlstad!