Karlstads solglimtar lyser upp vintermörkret

2 minuters läsning

Vinter i Karlstad

Färgsprakande shower, storslagna konstverk och en världspremiär – det finns flera starka skäl att besöka Karlstad. Här är det nära till upplevelser med promenadavstånd till det mesta.

Från konst till opera i Karlstad

På Sandgrund Lars Lerin hittar du akvareller i världsklass målade av den ständigt aktuelle konstnären och författaren Lars Lerin. Gästutställare i konsthallen är just nu Inge Schiöler, en av Lerins förebilder. Fram till den 30 maj kan du se hans konst. På udden ligger även Värmlands Museum, ett av landets mest välbesökta länsmuseer. Här finns flera olika permanenta och fasta utställningar och den 27 november öppnar Ord om Värmland. Besök också det militärhistoriska upplevelsemuseet Brigadmuseum, som tar dig tillbaka till Kalla kriget 1945–1991 och det svenska folkhemmet.

Värmlands Museum

Sandgrund Lars Lerin

Ett av Sveriges sex operahus ligger vackert beläget utmed Klarälvens strand. Hos Wermland Opera upplever du opera-, musikal- och orkesterproduktioner av hög konstnärlig kvalitet. Den 10 mars blir det världspremiär med den nyskrivna industribarockoperan Eurydike på Wermland Operas stora scen.. 

När du vill unna dig vardagslyx

Möt den värmländska gästfriheten, njut av en god natts sömn på ett av stadens många hotell och vakna utvilad för att ta dig an en ny dag. Kanske vill du passa på att ta hand om dig lite extra på nyöppnade Vana Spa, besöka design- och antikvitetsaffärer eller hitta din egen favoritrestaurang där smakupplevelsen står i fokus. På vårt eget rosteri, Löfbergs, kan du boka in dig på en kaffeprovning för att lära dig mer om denna spännande dryck.

Vana Spa

Elite Stadshotellet

Löfbergs Rosteri och Kaffebar

Läs mer om anläggningarna på deras respektive webbplats:
www.sandgrund.org
www.wermlandopera.se
www.varmlandsmuseum.se
www.brigadmuseum.se
www.elite.se/sv/vana-spa/karlstad
www.lofbergs.se/lofbergs-rosteri-och-kaffebar/karlstad

På denna webbplats hittar du dessutom fler tips, besöksmål och favoriter att besöka. Varmt välkommen!