Weekend i Karlstad och Värmland

2 minuters läsning

Weekend i Karlstad och Värmland

Boka en höstweekend på något av Karlstads hotell där du möts av högklassig service och komfort. Med Karlstad som bas kan du – utöver att njuta av atmosfären i stan – ägna dagarna åt att upptäcka Värmlands bästa besöksmål.

Sov gott på natten

Upptäck Värmland på dagen!

Kanske har du hört gott om Karlstad från tidigare besökare? Många uppskattar det vänliga bemötandet och den trevliga stämningen som finns här. Under din vistelse kan du välja bland hotell som ligger inom några minuters promenadavstånd i centrala stan. Här hittar du bra hotell i Karlstad.

Om du utgår från Karlstad finns flera säkra värmländska utflyktsmål att besöka i höst – till exempel Mårbacka minnesgård i Östra Ämtervik, Rackstadmuseet i Arvika och Gamla Kraftstationen i Deje.

Mårbacka minnesgård

I Östra Ämtervik i Sunne finner du Selma Lagerlöfs hem. När du besöker denna pärla kan du följa en guidad visning i den vackra minnesgården och fängslas av berättelsen om Selma Lagerlöfs liv och författarskap. Trädgården är vacker att besöka året om. Minnesgården – med guidad visning, souvenirbutik och utställning är öppen på lördagar under hösten. Läs mer om Mårbacka minnesgård.

Gamla Kraftstationen

På Gamla kraftstationen i Deje hittar du konst och industriromantik i en sällsynt kombination. Här finns Culinarum Café som serverar ekologisk mat, vin, kaffe och härliga bakverk. Årets salong är öppen fram till 1 november 2020 och bland årets utställare hittar du Eva Dahlgren, Efva Attling, Jocke Berg, Pelle Bull, Villfarelser, Depressiva Döden, Anders Malm och Glada Hudikteaterns fotoutställning Ikoner – en utställning om att få finnasLäs mer om Gamla kraftstationen i Deje.

Rackstadmuseet i Arvika

Rackstadmuseet är ett av landets vackraste konstmuseer och ett populärt utflyktsmål med aktuella utställningar. Museet är grundat vid skulptören Christian Erikssons familjehem. Rackstadmuseets café serverar lunch och fika, och i museibutiken finns unikt konsthantverk och design. Läs mer om Rackstadmuseet.