Wermland Opera bjuder på storslagen musikal

2 minuters läsning

Wermland Opera bjuder på storslagen musikal

I Karlstad hittar du ett av Sveriges sex operahus, Wermland Opera. Inhyst i den vackra vita byggnaden Karlstads teater med Klarälven rinnande alldeles runt knuten. Teatern är ritad av arkitekten Axel Anderberg och invigdes i november 1893 med en invigningsprolog skriven av Gustaf Fröding. Men nu är det Wermland Opera som står för noterna!

Sverigepremiär av Titanic The Musical

Wermland Operas repertoar består av brett urval av opera-, musikal- och orkesterproduktioner av hög kvalitét. Ofta presenteras Sverigepremiärer på den stora scenen och den senaste i raden är Titanic The Musical som hade premiär den 29 september. Titanic är en ensemblemusikal där du får följa olika livsöden från första till tredje klass. Musikalen börjar i hamnen i Southampton där passagerarna går ombord på världens mest moderna och osänkbara skepp. Under Titanics jungfrufärd får du följa med på en musikalisk resa under tre fantastiska dagar till havs där skeppsbyggaren, kaptenen, ägaren och flera andra resenärer drömmer om en strålande framtid i Amerika. Med 22 personer i ensemblen och mer än 60 roller på scenen får du följa med på en härligt hissnande, överväldigande och drabbande musikalupplevelse! Musikalen ges till och med på nyårsafton och biljetter bokar du här.

Eurydike på Wermland Opera

Klassiskt och nytänkande under samma tak

På operans scen har du tidigare kunnat se uppsättningar som Eurydike, The Greek Passion och Die tote Stadt. Även musikaler som Les Misérables, Måndag hela veckan och Something Rotten! har tagit plats på scenen. Du kan också ta del av Wermland Operas andra produktioner som konserterna som ges på Karlstad CCC eller lyssna på en podd var du än befinner dig. I dessa poddar kan du fördjupa dig i musikverk, klassisk musikhistoria, kompositörer och utövare. I programmen medverkar dirigenter, musiker, sångare och solister som på bästa sätt guidar dig genom de aktuella produktionerna. Podden består av fristående avsnitt och är lika underhållande att lyssna på oavsett om du ska besöka Wermland Opera eller inte. Här hittar du avsnitten: Wermland Operas poddar