Kil hela veckan 5-13 augusti

1 minuts läsning

Kil hela veckan

I augusti är det dags för den årliga upplagan av Kil hela veckan. En dryg veckas fartfyllda dagar i Kil fullspäckade med aktiviteter och kultur. Festligheterna börjar den 5 augusti och bjuder på allt från marknad och musik till grillkväll, barnkalas och motorträff.

I över 50 år har Kils kommun arrangerat Kil hela veckan, en dryg vecka fylld med aktiviteter och kultur. Det är en uppskattad tradition som lockar många Kilsbor, hemvändare och besökare.

Föreningslivet är mycket aktivt i Kils kommun med ett hundratal föreningar som tillsammans har nästan 13 000 medlemmar! Många föreningsaktiva deltar i Kil hela veckans traditionsenliga parad inför tusentals påhejande åskådare längs med storgatan. Paraden speglar det rika föreningslivet och har blivit ett signum för Kil hela veckan – något du verkligen inte vill missa! 

Centrumföreningen i Kil och de lokala handlarna, Lions, kyrkorna, föreningarna, Kulturskolan, Studieförbunden Bilda, Vuxenskolan, ABF och många ideella krafter bidrar till att fylla dagarna med aktiviteter. Under veckan finns det något för alla i form av prova-på-aktiviteter, utställningar, konserter och sportaktiviteter.

Lördag 12 augusti är det marknad, även kallad Kilsmârten, och hela Storgatan fylls med marknadsstånd. Ett stenkast bort på Gröna torget finns det aktiviteter för hela familjen. Höjdpunkten för dagen är en konsert med Kils egna Ida Hallquist som charmade sig genom tv-rutorna och tog sig hela vägen till fredagsfinalerna i Idol 2022. Ta med picknickkorgen och en filt att sitta på och ta del av en härlig musikupplevelse.

Ta del av hela programmet under Kil hela veckan via Kils kommuns digitala aktivitetskalender Kalender | Kil.