Hero Badge

Mys i Kristinehamn

Din perfekta getaway

Welcome to a break in everyday life

2 minutes reading

Photo:

Tomas Hermann

Mys i Kristinehamn

Du är värd en paus, bara så där mitt i veckan. Endast några timmar från både Stockholm, Göteborg och Oslo hittar du småstaden Kristinehamn med närhet till storslagna Vänervyer, personlig småstadskänsla och djup värmlandsskog. Ta del av platsen där världsmarknadspriset på järn fastställdes och upplev både spännande historia och fängslande kultur.

Gå på en stadsvandring tillbaka i tiden, se konstutställningen Scandinavian Design of Everyday Life eller hitta unika fynd på en loppisrunda. Kristinehamn är också känt för sina duktiga mathantverkare och kreatörer, här finns ett brett utbud av lokalproducerad mat och andra godsaker. Så passa på att unna dig ett smakfullt restaurangbesök eller en mysig gofika!

För dig som gillar kultur och historia

 • The Picasso sculpture

  One of the worlds largest Picasso sculptures is located in… Read more
 • City walk Kristinehamn

  During the 18th and 19th centuries, Kristinehamn was almost… Read more
 • Kristinehamn historical museum

  The museum of history in Kristinehamn’s city center. Read more
 • Informational signs – Old town

  Follow the signs and get an insight into the fascinating… Read more
 • Quest

  Explore life in Kristinehamn during the firs half of the… Read more

Håller Kristinehamn för en 3 dagars minisemester?

”Absolut! I Kristinehamn finns bra mat, bra boenden, kultur, natur och närheten till vatten, fina miljöer, vackra hus, många loppisar och en stolt historia. Det finns mycket mer att upptäcka än en av världens högsta Picassoskulpturer.
Vi är glada att vi hittat ännu en pärla i vårt fantastiska Sverige!”

@Vintagemannen and @Vintageqvinnan

Unik shopping

Show all

Inspireras mer

Välkommen till staden som Picasso valde. Här är det nära till Vänerskärgården, den personliga småstaden och värmlandsskogen. Här hittar du mer inspiration till hur du kan upptäcka Kristinehamn:

eat well

God mat gör det lättare att minnas platsen du var på.

Matupplevelser för alla smaker

Vänerfisk. På Vänerns bästa Sjökrog Gattet, hittar du vällagad mat av högsta kvalité med härlig Vänerutsikt.

Närodlat och ekologist. På Ölme Prästgård kan du njuta av lokalt kött ifrån Långerunds hjortgård, Hygns Vilt samt honung från egen biodling. Lokalt öl från Good Guys i Karlstad. Musten levereras av Enbackens Musteri i Munkfors och vin från Uncorced Wines i Karlstad.

Italienskt. Att kliva in på Oliveriet or Panncentralen är en resa till det autentiska italienska köket. Njut av handgjord pasta och äkta italiensk pizza.

Lunchbuffé. Varje vardag hittar du ett stort utbud av god mat för alla smaker på restaurang Axel på Stadshotellet. Det svåra här är att inte ta för mycket. På The Pub 27 kan du välja från buffén som alltid erbjuder en kött-, fisk- eller vegetarisk rätt. Vad är du sugen på?

Se hela utbudet av restauranger och caféer:

Sleep well in Kristinehamn

See all accommodations here