Resa hit

Res till Kristinehamn

Här hittar du information hur du tar dig till Kristinehamn och hur du reser inom kommunen.

Med bil

I Kristinehamn är det nära till allt, inte bara vattnet. Det är bara 25 mil till Stockholm, Göteborg och Oslo. Kommer du med bilen kommer du antagligen på E18 eller på riksväg 26 som korsas i Kristinehamn. Välkommen hit!
Var ska du parkera bilen? Studera gärna parkeringskartan som finns på Kristinehamns kommuns sida.

Med flyg

Inom 45 minuter når du två flygplatser. Från Karlstad Airport går linjeflyg till Stockholm-Arlanda. Dessutom flyger flera charterbolag från Karlstad. Även Örebro Airport erbjuder charterresor till olika destinationer runt om i världen.

Med båt

Kommer du till Kristinehamn med båt finns det två gästhamnar, en central och en längs med Vålösundet samt många fina naturhamnar. I Vänern finns över 22 000 öar och kobbar. Har du inte egen båt finns det ändå stora möjligheter att komma ut på vattnet. Sommartid går båtturer som tar dig till flera platser i skärgården. Du kan även hyra båt eller kajak längs Vålösundsvägen. Läs mer om skärgården genom att klicka här.

Med buss

I Kristinehamn och i Värmland åker du med Värmlandstrafik. Flera bussbolag trafikerar även Värmland med expressbussar, exempelvis Nettbuss/Bus4You och Flixbus/Swebuss.

Vill som grupp resa till Kristinehamn och vill ha offerter kan du via denna sajt bokabuss.se göra en förfrågan och enkelt få flera erbjudanden där du väljer den bussbolag du tycker har den bästa offerten för dig. Vill du använda dig av en lokal aktör från Kristinehamn kan du kontakta Vänerbuss eller Charterbuss.

Med tåg

Järnvägsstationen/Resecentrum ligger centralt i Kristinehamn. Hit kommer du med tåg både från Stockholm, Göteborg och Oslo. SJ’s X2000 tåg tar dig från Stockholm till Kristinehamn på lite mer än två timmar. Tågab från Göteborg till Kristinehamn på två och en halv timme. Inom Värmland åker du med Värmlandstrafik. Du bokar din tågresa online på SJ.se. Ombord på Värmlandstrafikens tåg kan du köpa din biljett med kort.

På cykel

Att cykla till Kristinehamn är kanske inte det vanligaste, men allt fler gör det som en del av sin semester. Här finns flera campingar där du kan bo i stuga eller medhavt tält. Klicka här för att läsa om de boende som finns i Kristinehamn.

När du väl är här finns goda möjligheter till fina upplevelser från cykelsadeln. Vill du cykla på asfalt finns cykelbanor och speciellt trevligt är det att cykla längs strandkanten till Picasso eller Österviks kapell. Den äventyrlige kan testa moutainbikelederna uppe vid Björkvallen eller varför inte cykla Vänern runt. En del av den nationella cykelleden Vänerleden går igenom Kristinehamn. Läs mer om att cykla i Kristinehamn här.