Resa hit

Res till Kristinehamn

Här hittar du information hur du tar dig till Kristinehamn och hur du reser inom kommunen.

Med bil

I Kristinehamn är det nära till allt, inte bara vattnet. Det är bara 25 mil till Stockholm, Göteborg och Oslo. Kommer du med bilen kommer du antagligen på E18 eller på riksväg 26 som korsas i Kristinehamn. Välkommen hit!
Var ska du parkera bilen? Studera gärna parkeringskartan som finns på Kristinehamns kommuns sida.

Med flyg

Inom 45 minuter når du två flygplatser. Från Karlstad Airport går linjeflyg till Stockholm-Arlanda. Dessutom flyger flera charterbolag från Karlstad. Från Örebro Airport går charterresorna dig till tolv olika destinationer runt om i världen.

Med båt

Kommer du till Kristinehamn med båt finns en central gästhamn och många fina naturhamnar. I Vänern finns över 22 000 öar och kobbar. Har du inte egen båt finns möjligheter att sommartid komma ut på vattnet med båtturer som tar dig runt i Kristinehamn och ut på Vänern till flera platser i skärgården. Vissa båtturer går ända till Karlstad. Vill du göra något alldeles extra rekommenderar vi en tur med Kristinehamns flytande stadsvapen Bojorten Christine af Bro som bl.a. gör Piratturer och charter under sommartid. Läs mer om de olika båtturerna genom att klicka här.

Med buss

Flera bussbolag trafikerar Värmland med expressbussar, exempelvis Nettbuss/Bus4You och Flixbus/Swebuss. I Kristinehamn och i Värmland åker du med Värmlandstrafik

Med tåg

Järnvägsstationen/Resecentrum ligger centralt i Kristinehamn och har bra avgångstider både från Stockholm, Göteborg och Oslo. Med X2000 tar du dig från Stockholm på lite mer än två timmar. Med Tågab tar du dig från Göteborg på två och en halv timme. Bokar din resa hit med tåg gör du enklast med SJ.se Inlandsbanan börjar/slutar här i Kristinehamn och du kan åka med ändå upp till Gällivare. Kombinera gärna din tur med Inlandsbanan med några dagar i Kristinehamn.

På cykel

å många kanske inte cyklar till Kristinehamn, men fler och fler gör det som en del av sin semester. Här finns flera campingar där du kan bo i stuga eller ditt medhavda tält. Klicka här för att läsa om de boende som finns i Kristinehamn.
När du väl är här finns goda möjligheter till fina upplevelser från cykelsadeln. Vill du cykla på asfalt finns cykelbanor och speciellt trevligt är det att cykla längs strandkanten till Picasso eller till Gustafsvik, eller för den äventyrlige kan du testa moutainbikeleder uppe vid Björkvallen eller varför inte cykla Vänern runt. Det är en ny cykelled som håller på att utvecklas. Den kommer invigas 2022 men redan nu kan du cykla den. Leden skyltas 2022 men du kan följa gpx filer eller vägbeskrivningar.