48 timmar - För barnfamiljen

4 minuters läsning

48 timmar – för barnfamiljen

Varsågod! Här har du en guide för din vistelse i Kristinehamn. Du behöver bara ta dig hit så har vi planerat 48 timmar fyllda med roliga aktiviteter för hela familjen. Under dagarna kommer du och din familj delta i fartfyllda äventyr, äta gott på restauranger och se den magiska naturen och skärgården.

Dag 1

Eftermiddag

Se staden och lek av dig!

Välkommen till Kristinehamn! Checka in på ditt familjevänliga boende och gör er hemmastadda. Välj mellan Hotell Marieberg, som är ett barnvänligt hotell några kilometer utanför stadskärnan eller Kristinehamns Herrgårdscamping som erbjuder stugor i Kristinehamns skärgård. Packa upp i lugn och ro och gör er redo för nya upptäckter.

Börja med att ta dig in till den mysiga stadskärnan för lek i Kristinehamns Stadspark. Har någon av de små spring i benen finns det gott om grönytor och även lekplats att göra av med energi på. För äldre barn finns en skatepark där man kan trixa med med egen skateboard eller kickbike. Passa på att titta runt, strosa längs med trevliga kvarter eller gör kanske ett besök i någon av butikerna som lockar extra.

Gör din Värmester hållbar

… ta tåget till Kristinehamn, bara timmar från Stockholm, Göteborg och Oslo. Väl framme hyr du enkelt cykel eller elbil (läs mer här) och vips så har du allt som denna Värmländska småstad har att erbjuda inom räckhåll. Värmlandstrafiken kan även ta er vidare på fler Värmländska upptäckter. Flera av Kristinehamns restauranger jobbar med lokalproducerade råvaror och i stan finns många loppisar, second hand och butiker med fokus på lokalproducerade varor.

Varnan rinner genom hela centrum

Trädgårdsgatan i magiska höstfärger

Stadsparken passar både stora och små

När du så känt in småstadskänslan och tålamodet börjar tryta tar ni sikte på Kristinehamns bowling. Boka gärna en bowlingbana i förväg och utmana ditt sällskap om segern. Hallen är utrustad med staket som hjälpmedel så hela familjen kan delta utan problem.

Kurrar det i magen? Då är det dags för middag. Du har redan bekantat dig med Kristinehamns centrum, kanske har du även spanat in ett matställe. Vill ni inte stanna kvar på Bowlingen och fylla magen där så finns flera bra och barnvänliga restauranger i centrum. På Mastmagasinet kan ni äta god fisk, Restaurang Axel erbjuder modern mat, är du sugen på kött hittar du det på Steakhouse 1895 och önskar ni äta italienskt så finns Parma Cucina Italiana.

Barnvänliga restauranger

Visa alla

Mätta och belåtna är det dags för dig och ditt sällskap att återvända till ert boende för en god natts sömn och en rejäl uppladdning inför morgondagen. 

Dag 2

Förmiddag

Plaska runt på Sannabadet

Hoppas du har sovit gott och är utvilad. Efter en god frukost packar du ner badkläderna och gör dig redo för en äventyrlig dag på Sannabadet. Här hittar ni flera pooler,  strömkanal och en lång vattenrutschkana på 95 meter. Du som vuxen kan enkelt hålla god uppsikt och kanske unna dig en stund i bubbelpoolen. Här finns även en relaxavdelning du kan boka. Under loven kan de små springa av sig på Lek & luft. Arenan är fylld av hoppborgar i alla dess former. Tips, kombinera både bad och lek och luft och få en härlig heldag. När hungern börjar krypa sig på finns caféet där ni kan njuta av goda pannkakor, mackor och andra enklare alternativ. Vill ni hellre äta pasta eller pizza beger ni er ifrån Arenan och mot Marieberg, på Panncentralen vid Kristinehamns konstmuseum kan du uppleva italienska smaker. Passa på att göra ett besök på museet, för den kreativa lille skaparen finns Konstasken – skaparverkstad.

Glada barn på Lek & Luft

Plaska runt i poolerna

Eftermiddag

Hälsa på djuren på Stadsbondgården

Eftermiddagen är valbar, antingen hänger du kvar på konstmuseet och/ eller beger dig ut mot djuren på Stadsbondgården. Här erbjuds lek och skoj för alla barn på behagligt avstånd från staden. På stadsbondgården kan hela familjen känna på lantligt lugn, hälsa på djuren och titta på de fantastiska alpackorna. Är ni trötta efter förmiddagens lek och stoj så stannar ni i centrum och myser i biosalongen på Bio & Bistro. Avsluta självklart med en god middag.

Alpackor på Stadsbondgården

Bio & Bistro i Kristinehamn

Konstasken på Kristinehamns konstmuseum.

Dag 3

Förmiddag

Godmorgon! Hoppas du och din familj har haft en trevlig helg i i Kristinehamn. Börja dagen med ännu en god frukost innan ni packar ihop och säger hej då till ert boende. Om ni hinner så tar ni en sväng ut i Kristinehamns skärgård innan hemresan, stanna till vid en lekplats innan ni fortsätter ut till stadens stora besöksmål, Picassoskulpturen. Innan det är dags för hemresa behöver du fylla på i magen. Picassos Veranda serverar mat med utsikt över Picassoparken du just bekantat dig med.

Hoppas du har haft en trevlig vistelse i Kristinehamn, välkommen tillbaka igen för att upptäcka mer.

Lekplats Marieberg i Kristinehamn

Picassoskulpturen

Vänervy

Vålösundet

Se mer av Kristinehamn

Vill se mer direkt och stanna längre? Du hittar mer för barnen på Barnens Kristinehamn. Vill du uppleva något annat? Ta del av de andra guiderna:

Du är självklart alltid välkommen till oss på turistbyrån för tips och hjälp.