Mys på en Vänerö

Din bucket list i Kristinehamn

2 minuters läsning

Foto:

Faisal Aimal

Din bucket list i Kristinehamn

"En riktigt toppendag var när jag och en vän paddlade kanot ut till en anonym ö i Kristinehamns skärgård där vi slog upp ett litet läger med våra hängmattor. Lagade pytt i panna i Muurikka och satt framför elden och pratade hela kvällen utan att bry sig om varken telefon eller annat, riktig lägerkänsla. Det var oslagbart att vakna till vågornas kluckande ljud och morgonkaffet därute smakade ljuvligt.

Kimmie Åhlén, Fritid- och idrottsutvecklare Kristinehamns kommun

Spana in Vänerhorisonten

När du kommer till Vänern upptäcker du vidsträckta vyer, vilda vågor och stilla vikar. I Kristinehamn är det lätt att njuta av Vänerhorisonten, vid ex Alvön, Långön, Sibberön, Kungens rastplats, Södra Udden eller Hultet, läs mer om härligt Vänerläge Låt Vänern vara en del av ditt äventyr eller skapa fina minnen på egen hand. Välkommen att hitta ditt sätt att uppleva Sveriges största sjö.

Vi är ju jättebra på att resa jorden runt för att uppleva såna här platser. Det är lite svårt att ta in att allt detta finns bara en kvart ifrån Kristinehamns centrum

Jessica Lindqvist

Paddla i skärgården

Vandra på öar i Vänern

Paddla i skärgården

Visa alla

Vandra i Kristinehamn

Visa alla

Båtluffa

Möjligheterna att åka båt i Kristinehamns skärgård är många.
Läs om möjligheterna, klicka in dig på länken.

Välkommen till ölivet
  • För att behålla bästa horisontkänslan, är det härligt att bo nära magiska Vänern. Naturligtvis kan du tälta på öar som inte är naturreservat eller bo i reservatsstuga. Du kan också välja moderna och Vänernära stugor på Kristinehamn herrgårdscamping & stugor eller Fyrhuset Kristinehamn.
  • Stadshotellet i Kristinehamn har flera spännande upplevelsepaket för dig som vill kombinera outdoor med bekvämlighet: kajakpaket, fisketur och vandring på Järnleden.

Bo Vänernära

Visa alla

Vänernära mat/fika

Visa alla

Möjligheternas Kristinehamn

Välkommen att stanna lite längre och göra lite mer.

Läs mer och Upptäck Kristinehamn