Hero Badge

E18 mellan Oslo och Stockholm

Läs mer om

Härligt läge vid Vänerns strand

2 minuters läsning

Foto:

John Persson

Härligt läge vid Vänerns strand

Bara kliv in i husbilen eller koppla på din husvagn och kör så är du är strax framme. Kristinehamn ligger vid korsningen Rv26/E18, mitt emellan Stockholm - Oslo - Göteborg och har blivit ett nav för alla som gillar fritid på hjul med husbil eller husvagn. Varsågod, här följer lite praktisk information som är bra att veta när du besöker Kristinehamn samtidigt som vi vill tipsa om några pärlor.

”Kristinehamn är staden för dig med husbil eller husvagn oavsett om du kommer själv eller genomför en större träff”

-Lasse Lindström, vice riksordförande Caravan Club of Sweden.

Småstadslivets charm hittar du i värmländska Kristinehamn

Det är Carl Nesjar som utformat Picassoskulpturen helt enligt Picassos intentioner.

Vänerhorisonten är lätt att hitta i Kristinehamn


Många möjligheter för dig med husbilsintresse

I Kristinehamn finns det fem ställplatser/campingar, fem företag som säljer fordon och fyra firmor som arbetar med service. Så här finns många möjligheter för dig med husvagns- och husbils- intresse.

Oavsett var du väljer att bo är det aldrig långt till naturen med vatten, skärgård och skog i småstadslivet som Kristinehamn erbjuder. Bor du centralt kan du strosa längs strandpromenaden ut mot Picassoskulpturen.

Njut av värmlandsskogen och utsikt över Vänerns vatten. Testa att vandra Sannaleden som du hittar mellan Herrgårdscampingen och Kristinehamn Arena, vandra Jaquelines naturstig vid Picassoskulpturen eller för den alldeles magiska Vänerhorisonten vandrar du på Dyrön som ligger 30 km söder om småstaden. Sommartid kan du ta båten och vandra på öarna Vålön-Kalvön-Sibberön Fler tips hittar du i artikeln om vandra.

Vill du se naturen på lite andra hjul än du är van vid är det trevligt att sommartid åka dressin. Den finns i Konsterud i närheten av Nybble.


camping

Visa alla

Aktiviteter

Visa alla