Hero Badge

Höstmys i Kristinehamn

Din perfekta getaway

Välkommen på en paus i vardagen

2 minuters läsning

Foto:

Tomas Hermann

Mys i Kristinehamn

Du är värd en paus, bara så där mitt i veckan. Endast några timmar från både Stockholm, Göteborg och Oslo hittar du småstaden Kristinehamn med närhet till storslagna Vänervyer, personlig småstadskänsla och djup värmlandsskog. Ta del av platsen där världsmarknadspriset på järn fastställdes och upplev både spännande historia och fängslande kultur.

Gå på en stadsvandring tillbaka i tiden, en konstutställning med verk av Kristinehamnskonstnären Harry Moberg eller hitta unika fynd på en loppisrunda. Kristinehamn är också känt för sina duktiga mathantverkare och kreatörer, här finns ett brett utbud av lokalproducerad mat och andra godsaker. Så passa på att unna dig ett smakfullt restaurangbesök eller en mysig gofika!

För dig som gillar kultur och historia

 • Picassoskulpturen

  En av världens största Picassoskulpturer finns i… Läs mer
 • Harry Moberg retrospektiv

  Kristinehamnskonstnären Harry Moberg visas på… Läs mer
 • Stadsvandring i Kristinehamn

  Under 1700- och 1800-talen var Kristinehamn lika viktig… Läs mer
 • Kristinehamns historiska museum

  Kristinehamns historiska museum hittar du i… Läs mer
 • Skyltsystemet Gamla Stan

  Stadsvandring på egen hand. Följ de nio skyltarna och få… Läs mer
 • Quest Livet i Kristinehamn

  Ta klivet in i första halvan av 1800-talet, en… Läs mer

Håller Kristinehamn för en 3 dagars minisemester?

”Absolut! I Kristinehamn finns bra mat, bra boenden, kultur, natur och närheten till vatten, fina miljöer, vackra hus, många loppisar och en stolt historia. Det finns mycket mer att upptäcka än en av världens högsta Picassoskulpturer.
Vi är glada att vi hittat ännu en pärla i vårt fantastiska Sverige!”

Vintagemannen och Vintageqvinnan

Unik shopping

Visa alla

Inspireras mer

Välkommen till staden som Picasso valde. Här är det nära till Vänerskärgården, den personliga småstaden och värmlandsskogen. Här hittar du mer inspiration till hur du kan upptäcka Kristinehamn:

Ät gott

God mat gör det lättare att minnas platsen du var på.

Matupplevelser för alla smaker

Vänerfisk. På Vänerns bästa Sjökrog Gattet, hittar du vällagad mat av högsta kvalité med härlig Vänerutsikt.

Närodlat och ekologist. På Ölme Prästgård kan du njuta av lokalt kött ifrån Långerunds hjortgård, Hygns Vilt samt honung från egen bi-odling. Lokalt öl från både brygghus i Kristinehamn och Good Guys i Karlstad. Musten levereras av Enbackens Musteri i Munkfors och vinerna levereras ifrån Uncorced Wines i Karlstad.

Italienskt. Att kliva in på Oliveriet eller Panncentralen är en resa till det autentiska italienska köket. Njut av handgjord pasta och äkta italiensk pizza.

Lunchbuffé. Varje vardag hittar du ett stort utbud av god mat för alla smaker på restaurang Axel på Stadshotellet. Det svåra här är att inte ta för mycket. På restaurang Mastmagasinet längs älven Varnan kan du välja från buffén som alltid erbjuder en kött-, fisk- eller vegetarisk rätt. Vad är du sugen på?

Se hela utbudet av restauranger och caféer:

Sov gott i Kristinehamn

Se alla boenden här