Vad smakar och doftar Kristinehamn?

2 minuters läsning

Foto:

John Marshall

Lokala smaker från Kristinehamn

I värmländska Kristinehamn vid Vänerns strand finns ett brett utbud av lokala smaker som alla bygger på samma kärlek till god mat och det lokala. Ett brett utbud av passionerade lokala producenter, gårdsbutiker, caféer och restauranger. Dofter och smaker är minnesvärda delar av din upplevelse att ta med dig hem. Oavsett om du är en matresenär eller helt enkelt söker äkta smaker, har du hittat ditt resmål.

Upptäck lokala delikatesser

Börja din smakresa genom att besöka en gårdsbutik. Välj mellan lokala delikatesser som ex fräscha grönsaker nyskördade från jorden, ägg som precis kommit från hönshuset, ostar som är resultatet av hantverk och tradition. Eller du kanske är mer sugen på ostkaka, hemgjord sylt, viltkött, handgjorda chokladpraliner, egenpressad rapsolja, lokal öl, ekologiskt kött, grönsaks- eller äppelodling – allt finns här för att du ska kunna skapa dina egna kulinariska mästerverk hemma. 

Gårdsbutiker

 • Retrovågen

  Retro- och delibutik i centrala Kristinehamn. Läs mer
 • Gårdsbutiken på Karaby Gård

  Gårdsbutik och sommarcafé på Karaby Gård precis… Läs mer
 • Hygns Vilt Gårdsbutik

  Viltslakteri, gårdsbutik, rökeri och catering strax… Läs mer
 • Sörgården gårdsbutik

  Försäljning av ekologiskt kött (KRAV). Läs mer

Alltid öppet

Visa alla gårdsbutiker

Luta dig tillbaka och låt andra ta hand om din matlagning

Välkommen här finns restauranger som värnar om det lokala i varje tugga. Du kommer att känna igen dem genom märkningen på menyn som signalerar att rätterna skapas med omsorg om regionens skatter. Här kan du smaka på rätter som sammanför smaker från fält och skogar, tillagade med kreativitet och precision. Välj bland: mat lagad från grunden, äkta pizza bakad med lokala råvaror, fisk fångad i Vänern och glöm inte bort att dricka lokalt öl till maten. 

Restauranger med lokala smaker

 • Ölme Prästgård

  Mat med omtanke i 1700-talsmiljö i Ölme mellan… Läs mer
 • Oliveriet – restaurang

  Upplev Italien i Kristinehamn. Oliveriet är en äkta… Läs mer
 • Gattet – restaurang

  Njut av Vänerutsikten och en oförglömlig matupplevelse… Läs mer

Evenemang med lokala smaker

Visa alla evenemang

Så sätt igång och planera din matresa till Kristinehamn, där varje måltid berättar en historia och varje tugga tar dig närmare vår region. Utforska gårdsbutikernas skatter, upptäck restauranger som är mer än bara platser att äta på och mys på matevenemang. Välkommen till en värld av smaker som väntar på att bli upptäckta!