Personliga tips

4 minuters läsning

Foto:

Linnéa Filipsson

Personliga tips i Kristinehamn

Här har vi samlat tips från lokala företagare och från oss arbetar på turistbyrån i Kristinehamn. Detta är platser vi själva gärna besöker när vi är lediga.

Roger tipsar

Skärgården är fantastisk. Jag gillar italienska restauranger och vi har tre bra här vilket är kul. Jag vill lyfta fram Kristinehamn, det är en fantastiskt fin stad. Trevligt ställe att bo på och växa upp på.

Roger Isberg, Metro

Här finns det mesta man behöver så som många fina, unika butiker i staden. Många riktigt bra restauranger att äta och umgås på ex. Mastmagasinet, Bowlingen, Stadshotellet, Oliveriet och många fler. Vi har också en gästhamn och förstås vår pärla skärgården med allt vad det innebär.

Ingela Brolin, Lev Vackert

Oliveriet, Krukmakeri Hemgjort, Lev Vackert. Det finns många vandringsleder i närheten och Järnleden, Prästön/Nötön och Kummelön är mina favoriter. Ett besök i Skärgården är ett måste.

Henrik Bergström, Retrovågen

Jag skulle vilja slå ett slag för landsbygden i Kristinehamn, alla vackra naturreservat som finns i södra delen av kommunen samt även den vackra skärgården och badplatser. Under sommaren är Hults sommarhem väl värt ett besök. Det finns även mysiga kafféer och restauranger så som Krukmakeri Hemgjord, Panncentralen – Italienskt möte och Oliveriet.

Karin Höglund, Hygns ViltVåra smultronställen

Här är våra favoriter i Kristinehamn.

Turistbyrån tipsar

Vi arbetar på turismenheten i Kristinehamn. Vårt jobb är att ge dig personliga tips så att du kan uppleva mer av Kristinehamn. Här kommer ett urval av platser vi själva väljer när vi är lediga.

Linnéa tipsar – Lokalproducerat

Mat betyder mycket för mig. Jag är väldigt förtjust i den hemgjorda glassen som serveras i en handgjord skål och de ekologiska kakorna på Krukmakeri hemjord. Att handla direkt från bonden för med sig så mycket smak och möjligheterna är många och att gå på restaurang och njuta av lokalproducerad mat är vardagslyx att minnas.

Oliveriet

Njut av lokalproducerad mat och dryck.

Aktiviteter

Visa alla

Bettina tipsar – Familj

Som gammal simhopperska trivs jag i badhus och det är ett utmärkt ställe för familjen. Mina barn gillar rutschkanan och jag tycker om SPA-delen. Då jag har barn tipsar jag om aktiviteter för hela familjen som uppskattas av både barn och vuxna.

Sannabadet

Familjeaktiviteter

Aktiviteter

Visa alla

Frida tipsar – Vänern

Vänern är nog min bästa plats på jorden. Jag är uppvuxen på skär och kobbar på somrarna. För mig finns inget bättre än att sitta på en solvarm klippa och bara titta ut över vattnet och den obrutna horisonten. I Kristinehamns orörda sötvattens-skärgård finns helt fantastiska platser att upptäcka. Kliv på en turbåt och öluffa dig runt!

Alvön

Njut på en ö eller båt i Kristinehamns skärgård.

Aktiviteter

Visa alla

Ida tipsar – Natur

Jag och min familj trivs i naturen. Det är något särskilt med att packa en matsäck och ge sig ut i skogen eller bara njuta av en god bok på en egen liten klippa eller strand. I Kristinehamn har du många möjligheter till naturupplevelser oavsett om du är en riktig friluftsmänniska eller bara vill njuta av lite grönska.

Aktiviteter

Visa alla

Då jag bott länge i Italien älskar jag mötesplatser som t.ex. att ses på ”piazzan”. Kristinehamns Stadspark är en sådan piazza för mig där människor kan mötas på ett enkelt sätt och t ex ses för en picknick eller bara låta barnen leka eller åka skate och umgås i en härlig miljö. Jag gillar arkitektur och det finns många gamla fina hus att titta på i Kristinehamn så missa inte en promenad i kvarteren runt Fabriksgatan och Trädgårdsgatan och i Kristinehamns gamla stad.

– Jenny, Oliveriet

Mitt Kristinehamn är i första hand Vänern och dess öar, det är det som gör Kristinehamn för mig. Sedan älskar jag att besöka ställen där kärleken till det man gör genomsyrar hela verksamheteten. Jag handlar gärna på Lev Vackert, lunchar på Oliveriet och fikar på Krukmakeriet.

Ulrika, Ölme Prästgård

Mitt tips till dig är alla fantastiska små entreprenörer i alla former som brinner för sina verksamheter. Det finns inget man behöver sakna i Kristinehamn. Skärgården är dessutom magisk här!

Annbritt, Krukmakeri Hemjord