Hero Badge

Skandinavisk design, vårblommor och loppisfynd

Fånga våren i Kristinehamn

2 minuters läsning

Fånga våren i Kristinehamn

Efter kylan och snön är längtan efter våren stor. Känn solens strålar värma på kinderna. Se grönskans kraft i jorden. Bejaka vårkänslorna genom att beundra blåsipporna/vitsipporna bland alla kvistar på marken. Kombinera vårutflykten med ett besök på Kristinehamns konstmuseum för att spana in utställningen med skandinaviska eftertraktade klassiker, som skapades under 30 till 70-talen. Efter besöket passar det bra att gå på loppis och kanske söka efter skandinavisk design. Glöm inte att ge magen kärlek med något gott att fika eller äta. Välkommen på vårutflykt till Kristinehamn.

Konsthantverk och industridesign visas på Kristinehamns konstmuseum.

10 februari till 5 maj har du möjlighet att spana in och kanske känna igen utvalda älskade vardagsföremål designade i Skandinavien från kännaren och författaren Thomas Lindblads unika samling. Klassikerna är idag eftertraktade.

I utställningen Scandinavian Design of Everyday Life visas får du ta del av samlingen som byggts upp under 25 år och är den största och enda i sitt slag. Till utställningen hittar du såväl klassiker tillverkade i miljoner exemplar, som mer okända ting, som ändå var vägröjare för modernt tänkande. Många av sakerna lever vidare i daglig tjänst – det är hållbar design. 

Österviks kapell

På våren blommar mängder av blåsippor i och omkring parken och lite senare tar vitsipporna vid. Att promenera de 3 km längs Vålösundet på delar av Järnleden från Kristinehamns konstmuseum till Österviks kapell är härligt. Ta med picknick. Njut av våren. Observera att blomningsperioden varierar.

Tittskåp

(Pågår fram till 27 april) Välkommen att kliva in i miniatyrvärlden som Berith Bergström (1896-1979) skapat. Hon är en av vårt lands mest ansedda miniatyrkonstnärer och känd för sin hantverksskicklighet, precision och autenticitet.  

Kummelöns naturreservat

Promenera i ett ålderdomligt haglandskap som utgörs av flera hundra år gamla ekar och lindar. Det är på våren Kummelön är som vackrast och mest välbesökt, när vitsipporna och blåsipporna blommar rikligt. Det finns fler platser att känna vårens kraft på i Kristinehamn som ex Dyrön, Visnums-Kils lederna, Jacquelines naturstig. Hitta mer på Vandra i Kristinehamn.