Resa hit

Resa hit

Alla vägar bär till Värmland

Med bil

Viktiga vägar för den som åker bil i Värmland är E18 som knyter samman de östra, centrala och västra delarna, E45 norrut längs Vänerns västra strand vidare upp genom Fryksdalen och västerut in i Dalarna, samt riksvägarna 61, 62 och 63 från Karlstad mot Arvika och Norge, genom Klarälvdalen och Filipstad.

Värmlandstrafik ansvarar för regional buss- och tågtrafik. Tider och stäckningar är utvecklade både för dagspendlare och besökare.

Med Buss

Många transportföretag, t.ex. Swebus, trafikerar till och från Värmland. När du väl är här kan du åka med Karlstadsbuss och deras oranga bussar. När du vill ta dig runt i Värmland är det de gula bussarna som Värmlandstrafik kör. Många av Värmlands mindre orter har egen lokaltrafik med bussar.

Med Flyg

Från Karlstad Airport kan du flyga charter till Gran Canaria, Rhodos och Mallorca. Från Torsby Flygplats kan du flyga till Stockholm-Arlanda. Från Hagfors Flygplats tar du dig till Stockholm-Arlanda.

Med båt

Kommer du till Värmland med båt finns många bra gästhamnar och fina kanaler. Skärgården i Vänern har dessutom fina naturhamnar. Du kan även besöka Sveriges innersta hamn Arvika. Har du inte egen båt finns möjligheter att komma ut på vattnet med båtbussarna som tar dig runt i Karlstad på Klarälven eller ända ut på Vänern till flera fina ställen i skärgården.

Med Tåg

SJ trafikerar Värmland t/r Stockholm med nio tåg på vardagar, fem-sex tåg till Göteborg och Oslo (något färre på helgerna). Järnvägsstationer finns även i Kristinehamn, Kil, Grums, Säffle, Arvika, Sunne och Torsby som trafikeras av SJ och/eller Värmlandstrafik.

Med Cykel

Så många kanske inte cyklar till Värmland. Men när du väl är här, så finns det finfina möjligheter till bra upplevelser från cykelsadeln. Vill du cykla på asfalt finns Klarälvsbanan som är gamla banvallen mellan Karlstad och Hagfors som numer är 9 mil asfalterad cykelbana. I Värmland finns också downhillbanor och mountainbikeleder.