Smaka på Värmland

Välkommen till Smaka på Värmland den 24-25 september 2022. Här finns fantastiska matupplevelser från ursprungliga råvaror till nyskapande gastronomiska mathantverk. Bland utställarna möter du allt från stora till mindre matproducenter.

Planeringen är igång för Smaka på Värmland, 24-25 september 2022! Nu höjs ambitionsnivån och målet är att utöka evenemanget med fler samlingsplatser för att lyfta hela Värmland som en attraktiv mat- och dryckesdestination. Läs pressmeddelandet här.

Planera din smakrunda genom Värmland

Här kommer du att kunna hitta ett brett utbud av utställare och försäljare med mycket gott från hela Värmland såsom bröd, fisk, ostar, chark, chutney, grönsaker och andra fina delikatesser, hantverk till det dukade bordet, lagad mat, smakportioner och mycket mer. I år arrangeras en smakrunda där konsumenter får besöka utställare i deras lokaler eller kommuner. Det kommer även som vanligt bli en samlingspunkt i Kristinehamn (stadsparken) där utställare samlas på samma område. Nytt för i år är att det tillkommit ytterligare en sådan samlingsplats i Säffle (Wiksfors bruk).

Anmälan till evenemanget

På kartan kommer du att kunna se alla producenter så fort de anmält sig till Matfestivalen Smaka på Värmland 2022. Anmälan för matproducenter och aktörer som vill medverka på evenemanget hittar du här.


Om matfestivalen och smakrundan

Smaka på Värmland arrangeras av Nifa, Visit Värmland och Visit Kristinehamn som tillsammans arbetar för att hela Värmland ska vara en stark mat- och dryckesdestination. Matfestivalen som arrangeras för 12:e året i rad har kommit att bli ett av Sveriges mest populära matevenemang. Smakresan är ett attraktivt sätt för lokala producenter, gårdsbutiker, restauranger och andra verksamheter inom kategorin att visa upp och sälja sina mathanverk och livsmedelsprodukter.

Öppettider

Öppettider
Lördag 24 september, kl. 10.00 – 16.00
Söndag 25 september, kl. 10.00 – 16.00

Inträde
Smaka på Värmland 2022 är gratis för besökare.

Copy link
Powered by Social Snap