Cykla i Värmland

Ett stort utbud av cykelleder

Cykla i Värmland

Se fler cykelaktiviteter

Cykla i Värmland

Hela den värmländska landsbygden är full av möjligheter för dig som vill trampa cykel. Oavsett i vilket område du befinner dig kan du hitta en sträcka som passar dina cykelbehov och tar dig mellan boenden och sevärdheter i varierad terräng.

Cykla på kvalitetssäkrade Biking Värmlandleder

I Persberg i Filipstad hittar du tre olika kvalitetssäkrade cykelleder. Rävviksturen på 5.7 km och Gruvturen på 7.2 km, två turer som är graderade med blått och därmed lätta att cykla. Är du ute efter en större utmaning ska du testa Hackatallturen på 7.7 km och längs vägen upplever du ett kulturhistoriskt område med djupa gruvor på vardera sida leden.

I Ingestrandsskogen söder om Arvika finns ett 5 km långt system av kvalitetssäkrade Biking Värmlandleder lämpliga för MTB-cykling. Startpunkten är vid Ingestrands badplats och här finns informationsskyltar och sittplatser för återhämtning. Vill du läsa mer om Värmlands Kvalitetssäkrade utbud av cykelleder kan du klicka dig in på Biking Värmland, Unionsleden och Klarälvsbanan. Här finns all information du behöver, kolla in leden i våra kartor, var det är värt att ta en omväg och ledernas sträckning så att du kan planera din cykeltur.

Vill du bli inspirerad av fler fina cykelleder i Värmland kan du klicka dig in på Värmlands destinationer eller gå in på Klarälvsbanan och Unionsleden.

Foto: Roger Borgelid

Foto: Roger Borgelid

Foto: Roger Borgelid

Foto: Roger Borgelid

Andra fina leder för cykel och MTB

Förutom ett brett utbud av kvalitetssäkrade leder finns även andra bra leder som håller god standard för en dag på cykel. I trakterna nära Bergslagen kan du trampa dressin. Ta Otterbäcksbanan från Ängebäck i Degerfors till Håkanbol, en tur på ca 7,5 km som tur och retur tar ca 2-3 timmar. Trampa vidare söderut till Konsterud i Kristinehamns kommun eller fortsätt över länsgränsen mot Gullspång och Torrved, en total sträcka på 65 km. I Karlskoga kan du cykla den 50 km långa Hyttleden, Granbergsrundan (24 km), Lunedsrundan (22 km) eller Möckeln Runt (30 km) som alla startar i Karlskoga centrum vid Alfred Nobels torg. I Filipstad kan du cykla Brattforsturen som är en 30 km lång tur med start vid Kalhyttans sport och fritidsarena där du passerar Daglösen och Bålhyttan och en massa vacker natur.

Tagga dina bilder

Vi vill se dina bilder av Värmland. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitvärmland och @visitvarmland – och din bild kan synas här!

Copy link
Powered by Social Snap