Cykla i Värmland

Ett stort utbud av cykelleder

Cykelleder i Värmland

Se fler cykelaktiviteter

Cykla i Värmland

Hela den värmländska landsbygden är full av möjligheter för dig som vill trampa cykel. Oavsett i vilket område du befinner dig kan du hitta en sträcka som passar dina cykelbehov och tar dig mellan boenden och sevärdheter i varierad terräng.

Cykla på kvalitetssäkrade Biking Värmlandleder

En Biking Värmland led är en kvalitetssäkrad cykelled för att du som cyklar ska få en hållbar och säker upplevelse längs vägen. Lederna uppfyller en rad kvalitetskriterier, som att det finns avtal med markägare, tydlig enhetlig markering och svårighetsgradering, kontinuerlig skötsel, hänsyn tagen till natur- och kulturmiljö samt information på svenska och engelska.

Foto: Roger Borgelid

Foto: Roger Borgelid

Foto: Roger Borgelid

Foto: Roger Borgelid

Unionsleden – Cykla mellan Sverige och Norge         

Vill du cykla i två länder med en spännande och varierad natur i ett område rikt på naturnära upplevelser är Unionsleden ett utmärkt val. Ledens namn kommer av att Sverige och Norge mellan 1814 – 1905 var en union. Unionen bildades i Moss och avslutades i Karlstad precis som cykelleden. När du cyklar Unionsleden kommer du att slås av det vackra omväxlande landskapet. Ena stunden cyklar du genom byar, i nästa längs någon av alla våra sjöar.

Vänerleden – Sveriges 6:e nationella cykelled

Längs Vänerleden finner du flera caféer, mysiga gårdsbutiker och fantastiska matställen med Whiteguidestatus som ger dig en härlig smakpplevelse. Vänerleden bjuder på separerade cykelvägar, lågtrafikerade asfalterade vägar men också grusvägar som slingrar sig genom skärgårdslandskap, skogslandskap och åkermark. Några av sträckorna används redan idag som cykelleder och vissa sträckor är helt nya som cykelled och totalt är Vänerleden är 64 mil lång.

Klarälvsbanan – 90 kilometer asfalterad och bilfri cykelled

Klarälvsbanan är en 90 kilometer asfalterad och bilfri cykelled som löper längs en gammal banvall och sträcker sig från Karlstad till Uddeholm. Här reser du från ett öppet jordbrukslandskap i söder till den djupa och vänliga skogen i norr. Vid Klarälvsbanans start/slut, i norr och söder, ansluter Klarälvsleden som erbjuder dig ytterligare äventyr i fantastisk natur.

Tagga dina bilder

Vi vill se dina bilder av Värmland. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitvärmland och @visitvarmland – och din bild kan synas här!

Copy link
Powered by Social Snap