Fiska i Värmland

Ge dig ut på en fisketur i Värmlands stora vatten

Fiska i Värmland

Upplev Värmlands trolska och vidstärkta natur med orörda vatten, stora sjöar och lättillgängliga fiskeområden, här är möjligheterna till fiske oändliga.

Chanserna till att uppleva fiskelycka i Värmlands vatten är stora då de är rika på olika fiskarter som öring, aborre, gädda, gös och lax. Vare sig du är sportfiskare eller ovan inom fiske erbjuder Värmland något för alla. Upplev Vänern, Fryken, Glafsfjorden eller Forshagaforsen där du hittar Nordens bästa laxfiskevatten.

Stora chanser till fiskelycka i Värmland

I östra Värmland finner du en stor variation av fiske med både större och mindre vattendrag i Storfors, Karlskoga och Filipstad. Prova fiskelyckan efter Kilsbergens rödingar, regnbågar och öringar eller Möckeln och Alkvetterns stora gäddor, gösar och abborrar. Och För dig som framför allt vill fiska gös kan du bege dig till Säffle i västra Värmland där goda möjligheter finns i Byälven som också utsetts till ett av Sveriges bästa gösvatten. I Frykensjöarna som många känner till som Fryken består av tre olika sjöar som rinner mellan Kil i söder till Torsby i norr, här hittar du bland annat abborre, gädda, gös, lax, Rottnaöring och vitfisk.

Foto: John Zafardl

Vänern med över 30 olika fiskarter

Vänern är känt för sina många fiskarter, faktiskt en av de sjöarna med flest fiskarter i Sverige med hela 30 olika fiskarter. Här finns stor tillgång för gäddfiske men du kan även fiska insjölax, öring, aborre, siklöja och gös. Fiska strandnära som är bekvämt för hela familjen och de allra minsta, ge dig ut med turbåtar till flertalet öar i Värmlands skärgård eller följ med på trollingcharter. För att få ut de mesta av fisket på Vänern kan du med fördel boka en tur med en fiskeguide som finns att tillgå runt om i Värmlands kommuner.

Klarälven är rik på harr och öring

I norra Värmland rinner Klarälven som är rik på harr och öring. Vill du hellre fånga stora laxar är Forshagaforsen som också är en del av Klarälven det bästa alternativet som framför allt är känt för sitt laxfiske. Området är uppdelat i fyra zoner och kräver fiskekort.

       

Copy link
Powered by Social Snap