Skidor i Värmland

Snösäkra Värmland är ett perfekt resmål för din skidsemester

Foto:

Julian Hochgesang

Skidor i Värmland

Här kan du utmana dig själv i svarta backar och snöparker eller träna i lättare, längre backar. Öka pulsen med längdskidåkning, eller glid stadigt genom spåren i sagolik vinterskog. Värmland erbjuder flera kilometer längdåkningsspår för både nybörjare och elitåkare.

Branäs – ett paradis för barnfamiljer          

Branäs, en välplanerad skidanläggning som ger skidåkare bästa möjliga vistelse. Det alpina skidområdet är stort med 21 liftar som tar dig upp till 30 backar av olika svårighetsgrad, där du kan välja vilken nedfart som passar dig bäst. Branäs erbjuder något för hela familjen, här finns en nöjespark med hopp och räls och en stor krockkudde för dig som vill hoppa högt och landa mjukt.Välj mellan en stuga, lägenhet eller hotell direkt vid backarna och låt dig slutligen frestas av det fina urvalet av restauranger på toppen och nere i dalen.

Hovfjället med den vackra naturen         

Hovfjället är ett av Sveriges sydligaste berg och är en mycket nybörjarvänlig skidanläggning. De 14 backarna är uppdelade i sju gröna, fem röda och tre svarta backar, så det finns gott om utmaningar för de erfarna skidåkarna sida vid sida med nybörjare. Hovfjället är ett naturreservat och är värt ett besök även utan skidor eller snowboard för att utforska den vackra naturen. Till exempel på en skoter genom den vita snövärlden. I själva området kan du välja ski-in / ski-out på antingen en stuga, vandrarhem eller camping, och det finns också flera bra alternativ för boende i området runt berget.

Här hittar du alla Värmlands skidanläggningar

Läs mer om Värmlands skidanläggningar


Längdskidåkning i världsklass på Långberget

I norra delen av Värmland lockar Långberget med sina formidabla 63 km välvårdade längdåkningsspår, varav 8 km är lätta. Långberget är känt för längdskidåkning i världsklass och används ofta som en träningsplats för motionärer och elitidrottare som förbereder sig för tuffa utmaningar som Vasaloppet. Om du är nybörjare ska du dock inte vara orolig, det finns gott om spår i lätt terräng som är perfekta för en mysig resa med familjen. Och som både nybörjare och van utövare finns möjlighet att lära sig skidåkning av de mycket kompetenta instruktörerna. På Långberget finns stugor, camping, vandrarhem och hotell – alla med en fantastisk utsikt.

Omväxlande skidåkning på Valfjället

Valfjället har en av södra Sveriges högsta fallhöjder och erbjuder omväxlande skidåkning för hela familjen med sina fem liftar och 12 nedfarter. Valfjället har en Funpark med Airbag och rails samt en Skicross-bana som uppskattas av skidåkare i alla åldrar!


Upptäck fler vinterupplevelser i Värmland

Maximerade vinterupplevelser

Läs mer om maximerade vinterupplevelser

Den stora skidguiden i Värmland

Läs mer om den stora skidguiden

Copy link
Powered by Social Snap