Vandra i Värmland

Upptäck Värmlands natur till fots

Foto:

Roger Borgelid

Vandra i Värmland

Se fler vandringsaktiviteter

Vandra i Värmland

Upptäck fantastiska Värmland till fots, här är möjligheterna till vandring oändliga i storslagen och orörd natur med glimtar av skimrande vatten. Vandringslederna håller god standard och ger dig en fulländad upplevelse hela vägen till målet.

 Värmland bjuder på ett skiftande landskap med stora skogar, skärgårdsmiljöer längs med Vänern och flera fjällområden i norr. Utefter vandringslederna finner du förutom vacker och sällsynt natur, flera historiska platser och sevärdheter som skapar en fridfull upplevelse och en salig upptäcktsresa genom de värmländska skogarna.

Kvalitetsmärkta vandringsleder för ett hållbart äventyr

Att vandra på kvalitetssäkrade vandringsleder är ett hållbart val för dig som vill vandra eftersom lederna sköts om lite extra för att alltid hålla en bra nivå. Det som främst utmärker lederna är att de är väl skyltade, bra underhållna och det finns alltid lättillgänglig information. Ett bra val för såväl rutinerade vandrare som nybörjare. De kvalitetssäkrade lederna finns i flera av Värmlands kommuner och passar utmärkt för dig som vill göra en dagstur av varierande längd utrustade med eldstäder, rastplatser och lägerplatser. Vid sidan av de kvalitetssäkrade lederna finns även mycket annan bra vandring, som till exempel Glaskogens naturreservat i Västra Värmland.

Foto: Roger Borgelid

Foto: Roger Borgelid

Foto: Roger Borgelid

Foto: Roger Borgelid

Välj vilken vandringsled som passar dig

Värmlands vandringsleder har olika svårighetsgrader och man har tagit hänsyn till nivåskillnader och vilket underlag leden har – välj vilken som passar dig. Ha också alltid koll på väderprognosen innan du beger dig ut i skog och mark. Bekväma skor rekommenderas, klä dig efter en omväxlande väderlek och ha alltid anpassad utrustning med dig på din tur. Fyll din ryggsäck med vätska, något att äta, sittunderlag och annat som kan vara bra att ha beroende på hur länge du beräknar att vistas ute i naturen.

Olika svårighetsgrader

Lätta vandringsleder – Vandringsleden är minst en meter bred, platt eller har bara svag lutning och ett jämnt underlag.

Medelklassade vandringsleder – Här är framkomligheten god utan allt för stora nivåskillnader, ofta på naturstig. Här är det inga problem att ta sig fram för dig som har lite kondition.

Svåra vandringsleder
– Här kan det krävas lite mer kondition och fysik då det kan finnas både branta passager och nivåskillnader.

Avancerade vandringsleder – Branta passager och rejäla nivåskillnader för dig som gillar utmaningar och är van
friluftslivet. Här behöver du vara en erfaren vandrare med rätt utrustning eftersom leden ofta går genom obebyggda marker.Skriv din text här!

Tagga dina bilder

Vi vill se dina bilder av Värmland. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitvärmland och @visitvarmland – och din bild kan synas här!

window.flowbox(’init’, { container: ’#js-flowbox-flow’, key: ’4LDPKiHJRtWN50z1Ox1V7w’, locale: ’en-GB’ })
Copy link
Powered by Social Snap