En Värmlandsguide

Fikaställen i Värmland

2 minuters läsning

4 tips på caféer i Värmland

I denna guide ger vi dig fyra tips på några av Värmlands mysigaste fikaställen. Ta dig en tur till Säffle och besök det gamla stationshuset 1879, upplev den fantastiska utsikten över Fryken eller bege dig till Värmlands enda Kaffebar.

1. Närproducerad mat och dryck på Grön Ko Café & Saluhall

I det gamla stationshuset från 1879 hittar du Grön Ko Café & Saluhall. Caféet och saluhallen erbjuder ett brett utbud av utsökt, närproducerad mat och dryck, allt tillagat med råvaror av hög kvalitet. Caféet erbjuder en mysig och inbjudande atmosfär, perfekt för en avslappnad måltid med vänner eller ett speciellt tillfälle och saluhallen är ett bra ställe att handla lokala matspecialiteter som ost, charkuterier, bröd och handgjorda bakverk.

2. Löfbergs Rosteri & Kaffebar – etiskt framställd kaffe och mat

Löfbergs Rosteri & Kaffebar är ett förstklassigt kafferosteri och är känt för sitt engagemang för kvalitet och hållbarhet. Rosteriet och caféet erbjuder ett brett utbud av utsökt, etiskt framställt kaffe och mat, samt en mysig och inbjudande atmosfär att inta en smaskig fika och en god kopp kaffe. Njut av en mängd traditionella svenska bakverk, smörgåsar och lättare måltider från närproducerade råvaror.

3. Picassos Veranda vid vackra Vänern

Till utsikten av Picassoskulpturen och härliga Vänern kan du slå dig ner på Picassos veranda. Här kan du antingen ta en fika och äta god glass från Lejonet och Björnen eller så kan du inta en god lunch eller middag. Här finns allt ifrån räksmörgåsar i olika storlekar med handskalade räkor från Lillängshamnen till en härlig caesarsallad.

4. Mormors Glasscafé – Ät glass i stora lass vid Fryken

Mormors Glasscafé, ett litet mysigt café vid sjön Fryken i Lysvik som har ett utbud av smarriga glassmenyer, hembakat fikabröd och smörgåsar. På plats kan du slå dig ner i trädgården och njuta av en glass, kaffe och den fantastiska utsikten mot sjön Fryken. På Mormors glasscafé kan du även boka Afternoon Tea och besöka den lilla presentbutiken.

Copy link
Powered by Social Snap