Vi tipsar

9 tips på familjevänliga äventyr

4 minuters läsning

9 tips på familjevänliga äventyr

Hisnande vattenrutschbanor, avslappnande spabehandlingar, kluriga äventyr och mysiga djur. Som barnfamilj finns det mängder av spännande aktiviteter att välja mellan under såväl soliga som regniga dagar. Följ med på en lekfull rundtur!

Är ni upplagda för lite kluriga äventyr och tankenötter så är det Boda Borg i Karlskoga som gäller. Här finns alltid nya quests och mer än 100 olika rum med utmaningar av olika svårighetsgrad. Klä dig i oömma kläder och bra skor, sen är det bara att kämpa. Här hittar du även restaurang, café och vandrarhem. Och om ni har ork kvar finns det under sommarhalvåret även massor av utomhusaktiviteter som Robinsonkamp, klättervägg, segways, standup-paddlingboards med mera.

Djur, natur och trollvandring

Karlstads stadspark Mariebergsskogen är fullproppad med aktiviteter. Vackra Värmlands Naturum, trollvandringar, rundturståg, pyssel och bangolf blandat med den egna lilla djurparken Lillskogen. Håll gärna koll på mariebergsskogen.se för ett uppdaterat schema – här dyker det nämligen upp datum för föreställningar och utställningar, och besök av artister. Något för alla mitt i stan!

Mariebergsskogen i Karlstad

Här hittar du något för alla mitt i centrala Karlstad

Familjepärlan i Årjäng

Som en camping ska vara – öppen året runt, belönad med fem stjärnor och med en Kids Club för barn upp till 12 år. Och älgen Jojo, så klart. Årjäng Camping & Stugor Sommarvik hittas på solsluttningen mot sjön Västra Silen och ni får bestämma om ni vill ställa upp en husvagn, ett tält alternativt hyra en smart stuga med självhushåll. Håll er i poolområdet eller bada i sjön – eller varför inte utforska omgivningarna i en kanot eller kajak?

Bli ett med naturen

Uppe i Stöllet hittar ni Alevi Camping, vackert inbäddad mitt i naturen. Oavsett om du bor i husvagn eller hyr en stuga är Klarälven och allt däromkring inom räckhåll. Här kan ni bland annat testa på vandring med huskyhundar, ta en kurs i flugfiske eller följa med på en spännande bäversafari i kanot. En tuff familjeaktivitet är även att bygga en vildmarksflotte och utforska en del av den nästan 30 mil, på svensk mark, långa älven.

Utsikt och upplevelser

Badplatser, bryggor, båtar – sjön Fryken står för både underhållning och utsikt på Frykenbadens Camping. Basta eller hyr cyklar – eller varför inte boka ett fiske- eller golfpaket. Utsikten över sjön delas nämligen med Kils 18-hålsbana och i närheten, om motorer är mer er grej, hittas även motocross och go-cart.

Värmlands Riviera

Bomstadbaden strax väster om Karlstads centrum har tänkt på alla. Från företagsboende till School Camps och sandstranden som brukar kallas Värmlands Riviera. Sen är det upp till dig: är det wellnessweekend med jacuzzi och bastu eller svamp- och bärplockning? Fiske och stillhet eller äventyrsgolf? Det behöver du inte bestämma nu, så klart. Men här finns allt.

Träffa skogens konung

Älgar är lika stora och ståtliga som skygga. Så lyder regeln, men mellan värmländska Hole och Norra Skoga finns undantagen. Här vill skogens konung bli klappad. På Värmlands Älgpark ges hela familjen ett minne för livet. Följ med på en guidad tur i älghägnet och kom riktigt nära de ståtliga djuren. Från Karlstad har du ungefär en och en halvtimmes bilfärd till detta minne för livet.

Cowboy för en dag

Ett kul sätt att uppleva skgarna runt Ekshärad är till häst. Hos westernranchen Our Little Farm kan du följa med ut på prärieturer i skog och mark under hela året. Under snöiga vinterdagar arrangerar de även slädturer i det gnistrande landskapet. Även Sun Dance Ranch erbjuder upplevelser med hästar på sin ranch.

Lugn och ro

Strax norr om Torsby, vid sjön Övre Brocken, ligger campingen för familjen som söker lugn och ro i en magiskt vacker miljö. Skulle rastlösheten ändå skulle komma smygande så finns det i området runt Värmlands Sjö- & Fjällcamping goda möjligheter till såväl sommar- som vinteraktiviteter, med exempelvis Torsby Skidtunnel och Sportcenter, Hovfjället, Branäs och Sahlströmsgården en kort biltur bort.

Sommarskidåkning i skidtunneln

Passa på att ta en svalkande skidtur – en aktivitet som passar lika bra en varm solig dag som en regnig. Har du inga skidor – lugn det finns att hyra på plats, färdigvallat och klart, så att det enda du behöver göra är att njuta av upplevelsen. Torsby Skidtunnel & Sportcenter har många aktiviteter som passar för hela familjen.

Aktiviteter

Visa alla
Copy link
Powered by Social Snap