5 tips på vinteraktiviteter

2 minuters läsning

Aktiviteter för barn

Vinter i Mariebergsskogen

Vinter i Mariebergsskogen

1. Mariebergsskogen – Karlstads stadspark med något för alla åldrar

I Karlstads stadspark, Mariebergsskogen, som ligger precis vid vattnet, finns massa kul för alla åldrar. Här kan hela familjen uppleva djur och natur på nära håll, både inne på Naturum Värmland och ute i Lillskogen. På jullovet och sportlovet laddar dessutom Mariebergsskogen upp med massor av roliga aktiviteter!

2. En spännande upplevelse på Boda Borg

På Boda Borg får du uppleva helt nya världar. Vi kallar det att Questa. Stjäl en värdefull diamant från ett museum eller gå djupt in i en gruva där dolda faror lurar långt under marken. Bli en rymdhjälte, en bonde, en u-båtskapten eller kanske en pirat – på Boda Borg finns mycket mer att utforska och allt är möjligt!

Karlstad Alpackagård

Karlstad Alpackagård


3. Träffa nyfikna alpackor på Karlstad Alpackagård

Gå på en vandring, fika eller yogaträna tillsammans med Kolan, Kakan och de andra alpackorna i hagen på Karlstad Alpackagård i Botorp, strax norr om Karlstad. En annorlunda upplevelse för hela familjen där du kommer de lugna och nyfikna alpackorna riktigt nära. På gården finns även en liten butik med honung från byn och olika produkter med den finaste alpackaullen. 

Skidåkning i Torsby Skidtunnel & Sportcenter

4. Torsby Skidtunnel & Sportcenter – skidåkning i alla väder!

I Torsby får familjen en aktiv vinter oavsett väder! Här du kan välja att åka längdskidor inomhus eller utomhus, en härlig upplevelse för hela familjen.

Sundstabadet i Karlstad

5. Sundstabadet – Upplevelsebadet för alla åldrar

Kom och upplev Sundstabadet! Ung som gammal, busig eller lugn, stammis eller tillfällig gäst – här finns något för alla. I upplevelsebadet kan du ha kill-i-magen-kul oavsett ålder. Åk rutschbanorna Svarta Fallet och Stora Blå, simma i stillsamma laguner, ta dig an klätterväggen och flyt med i utomhuspoolen med strömmande vatten. Det finns även en barnavdelning med flera pooler med varmare vatten för de minsta där du träffar Inger och Lasse Sandbergs välkända figurer som Spöket Laban och Långa Farbrorn.