Aktiviteter och utflykter för familjen

4 minuters läsning

Aktiviteter för barn

Mariebergsskogen i Karlstad

Mariebergsskogen i Karlstad

Mariebergsskogen – Karlstads stadspark med något för alla åldrar

I Karlstads stadspark, Mariebergsskogen, som ligger precis vid vattnet, finns massa kul för alla åldrar. Här kan hela familjen uppleva djur och natur på nära håll, både inne på Naturum Värmland och ute i Lillskogen. Naturum Värmland fyller dessutom 20 år i år och det firas under med roliga aktiviteter, utställning, jubileumsbakelse och en fototävling. I parken kan du gå på upptäcktsfärd i lekträdgården, spela minigolf, åk med rundturståget, bada vid stranden och ta en fikapaus i gröngräset eller på något av kaféerna. Parken är öppen alla dagar året om med fri entré.

Branäs på sommaren

Branäs –  En aktiv sommar för hela familjen

Upplev barnens favorit Nintendo Land på sommaren, utsikt från toppen över norra Värmlands skogar och Klarälven eller bara njut av miljön och lugnet. Branäs på sommaren är något helt unikt och som passar hela familjen.

Högt & Lågt i Karlstad

Högt & Lågt i Karlstad


Högt & Lågt – Utmana dig bland trädtopparna

I klätterparken Högt & Lågt på Skutberget kan du uppleva ett riktigt äventyr! Det finns många banor att välja bland och alla är färgkodade efter svårighetsgrad. Ta dig fram genom skogen och kryssa bland träden när du klättrar och åker zipline. Utmana dig bland trädtopparna på den nivå och takt du själv känner. Höghöjdsbaneparken utlovar en fantastisk upplevelse för hela familjen med skratt, spänning, äventyr och härliga minnen.

Trampa dressin vid Konsterud

Dressinbana Konsterud

Trampa dressin och gör mysiga stopp längs vägen

Kristinehman
Att trampa dressin är rolig och trevlig utflykt för både barnfamiljen, kompisgänget, skolklassen eller personalgruppen. Här får du en liten fläkt av äventyr och vildmarksnatur och de fina rastplatserna är inbjudande för mysiga matsäcksstopp. Längs banan finns det flera geocacher som kan ge dig lagom med huvudbry. Eller varför inte stanna och plocka smultronen bredvid banvallen, leta efter skogens bär och svamp, meta i skogstjärnen Däveln eller ta dig ett hastigt dopp vid den lilla bryggan?

Sunne Ski & Bike

Sunne Ski & Bike

Det perfekta cykeläventyret på Sunne Ski & Bike

Cykla utför hos Sunne Ski & Bike, det perfekta äventyret för hela familjen! Sunne Bike Park erbjuder cykling för alla nivåer. Med stolliften tar man sig upp till toppen och väljer sedan den bana man tycker passar sin egen förmåga. Precis som med skidåkningen! Här finns allt från lätta gröna banor utan svårigheter som passar dig som aldrig testat denna typ av cykling förr till de mest utmanande svarta som passar de mer erfarna cyklisterna. Längst ner i backen finns två barn/nybörjarbanor dit du tar dig utan att använda liften.

Karlstad Alpackagård

Karlstad Alpackagård


Träffa nyfikna alpackor på Karlstad Alpackagård

Gå på en vandring, fika eller yogaträna tillsammans med Kolan, Kakan och de andra alpackorna i hagen på Karlstad Alpackagård i Botorp, strax norr om Karlstad. En annorlunda upplevelse för hela familjen där du kommer de lugna och nyfikna alpackorna riktigt nära. På gården finns även en liten butik med honung från byn och olika produkter med den finaste alpackaullen. 

Skidåkning i Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Torsby Skidtunnel & Sportcenter – Svalka av dig i sommar med ett härligt skidpass

Semester och sommarlov, sol och bad, varma vindar och kalla glassar. Men blir du rastlös i solstolen? I Torsby får du en aktiv semester där du kan kombinera barmarksträningen med ett skidpass. Här får du och familjen en exotiskt upplevelse då du kan åka skidor mitt i sommaren.

Sundstabadet i Karlstad

Sundstabadet – Upplevelsebadet för alla åldrar

Kom och upplev Sundstabadet! Ung som gammal, busig eller lugn, stammis eller tillfällig gäst – här finns något för alla. I upplevelsebadet kan du ha kill-i-magen-kul oavsett ålder. Åk rutschbanorna Svarta Fallet och Stora Blå, simma i stillsamma laguner, ta dig an klätterväggen och flyt med i utomhuspoolen med strömmande vatten. Det finns även en barnavdelning med flera pooler med varmare vatten för de minsta där du träffar Inger och Lasse Sandbergs välkända figurer som Spöket Laban och Långa Farbrorn.

Sunne Sommarland

Sunne Sommarland

Sunne sommarland – Snabba, spännande och äventyrliga vattenattraktioner

Om du vill ha en rolig och fartfylld dag tillsammans med familj och vänner ska du bege dig till Sunne sommarland. Här finns Snabba, spännande och äventyrliga vattenattraktioner för alla åldrar! Vill du ta det lugnt kan du göra det i Lazy River som är en avkopplande upplevelse och för barnfamiljer är barnpoolen med rutschbanor och forsande vatten en utmärkt plats. På området finns också gott om solstolar och är inte vädret på topp så finns bastu och varma källor att värma sig i. För den som vill bada och leka i sjön Fryken finns badplats med brygga och en äventyrlig wipe-outbana.

Copy link
Powered by Social Snap