Värmestertips

Annorlunda upplevelser och aktiviteter

6 minuters läsning

Annorlunda upplevelser och aktiviteter

Är du ute efter en fartfylld sommar? eller vill du hitta något som passar hela familjen? då har du hittat rätt. Här finns de perfekta paketen för för dig som vill testa på något nytt eller göra en annorlunda aktivitet. Paddla kanot eller kajak, trampa dressin eller hyr en äventyrsvagn på Värmland camper.

 

Trampa dressin och paddla kanot på Alcatraz

Kombinera att trampa dressin och paddla kanot på Alcatraz. Här får du en naturnära upplevelse som du kommer att minnas länge! All utrustning som behövs finns att tillgå (förutom liggunderlag och sovsäck). Dessutom ingår all mat i paketet!

 • Pris 1350 kr per person.

Alpackapromenad på Karlstad Alpackagård

Gillar du att komma ut i naturen? Är du nyfiken på att göra något annorlunda?  Kom och träffa våra härliga alpackor. Alpackor är behagliga stolta djur och deras lugn smittar av sig på oss. Att titta in i deras lugna, nyfikna och snälla ögon får vem som helst att smälta. Nu har du möjlighet att träffa dem på vår lilla gård strax norr om Karlstad.

Alpackapromenad – Följ med oss på en alpackapromenad. Vi träffar alpackorna i hagen där du får mata dem. Sedan går vi på en skön och avslappnande vandring där du får lära dig mer om naturen och omgivningarna.

Fika med alpackor – Fika med alpackor är ett mysigt sätt att umgås på. Vi slår oss ner i hagen med kaffe och hembakt bröd. Har vi jordgubbar på bordet kan det hända att alpackorna vill smaka. Du får lära dig om alpackor, deras ursprung, deras fantastiska ull och mycket mer. Vid dåligt väder fikar vi inomhus.

Upplev lyxigt fiskepaket- Statt i Kristinehamn

Följ med på en härlig fiskeupplevelse på innanhavet Vänern med en kunnig fiskeguide. I paketet ingår trollingfiske med fiskeutrustning, sjökort, säkerhetsutrustning och guide, övernattning på hotell med frukost och 2-rätters middag.

 • Max 6 deltagare/avgång. Pris från: 2159 kr per person.

Hyr en äventyrsvagn på Värmland Camper

Upplev Värmland och camping på ett nytt spännande sätt. Hyr en äventyrshusvagn och njut av friheten när du tar dig runt till Värmlands smultronställen. Laga till en middag i uteköket och somna till en panoramavy i taktältet. En föreslagen resrutt med tips på aktiviteter och besöksmål ingår. Vagnen hämtas på Hammarö och är utrustad med allt som behövs för ett campingäventyr. Vagnen har upp till 5 sovplatser inkl taktält.

 • Boka 3 dygn, inkl köks- och campingutrustning, sänglinne, handdukar, städning 5.900 kr.
 • Boka 7 dygn, inkl köks-och campingutrustning, sänglinne, handdukar, städning 9.900 kr

Skulptur och blomsterpark med mycket skoj och stoj

Räkna med en upplevelserik heldag när du kommer hit med familjen. Sagoskimrande park med spännande skulpturer och vackra växter, en av Värmlands finaste badplatser och en stor nypiffad lekpark. Fika och annat gött finns, men om du vill tar du med en egen picknick – här finns gott om yta. (Guidningar och lunch för grupper måste bokas i förväg.) 

Ett unikt vildmarksboende

Vildmarksbyn Eden ligger mitt i skogen i ett naturskyddat skogsområde på ravinens kant. Omgivningarna bjuder på trollska skogar, sjöar, vattendrag och berg. Här kan ni njuta av att sova i vildmarkskojor, laga mat över öppen eld, vandra i de djupa skogarna och bada bastu under stjärnklar himmel. En del kommer för avkoppling och återhämtning, andra för att uppleva sitt livs äventyr. Tillsammans i det vilda skapar ni minnen för livet!

 • Pris från 4590 kr för 2 nätter. Gäller fram till sista oktober 2021.

Det oförglömliga äventyret

Bygg och åk på er egen timmerflotte på Klarälven. Ni flyter fram med strömmens hjälp och bor ute i tält. Ni lagar mat på trangiakök eller över öppen eld. Det är äventyr och avkoppling på samma gång!

 • Pris från 3410 kr per vuxen och 1705 kr per barn. Gäller från 2/6 till 25/8 2021.

Värmland Camper

Värmland Camper

Kanot och timmerflotte

Att bo flera nätter ute i tält i kombination med att testa på kanotpaddling och att bygga och åka på sin egen timmerflotte – det är en upplevelse som sätter perspektiv på vardagen.

 • Pris från 2560 kr per vuxen och 1280 kr per barn 3-15 år. Gäller onsdagar 30/6 – 18/8 2021.

En oförglömlig resa

Även om detta äventyr är relativt kort, 2 nätter, så är det inte utan utmaningar och upplevelser. Denna oförglömliga resa passar perfekt för er som vill testa på ett äventyr i naturen, eller har begränsat med tid. Ni bygger er egen flotte av stockar och rep. Med hjälp av strömmen flyter ni fram på den mäktiga Klarälven. Var beredda på en tur där naturen själv bjuder på vackra vyer och kanske överraskningar i form av bakvatten och sandbankar mm. Ni kombinerar utelivet med övernattning i tält.

 • Pris från 1760 kr per vuxen och 880 kr per barn 3-15 år. Gäller 4/6 – 27/8 2021.

Westernliv på Sun Dance Ranch

Sun Dance Ranch är ett spännande ställe helt i westernstil bredvid Klarälven. Med saloon & restaurang, western- & souvenirshop, camping och stugor. Här finns många aktiviteter för hela familjen: häst-/rid aktiviteter, kanotuthyrning, skjutbana genom skogen, wildlife safari m.m. Öppet hela juni, juli och augusti. BBQ med live musik varje fredag från 18 juni t.o.m. 13 augusti 2021. Uppge ”Värmester 2021” så får du BBQ med live musik för 295:- . Ordinarie pris 350:- . Barn upp till 13 år 125:- Ordinarie pris 175:-

3 dagars-paket: Övernattning på campingflotte, kanot och mountainbike

Njut av lugnet och naturen som Värmland har att erbjuda och kombinera avkoppling med aktiviteter. Från vår unika campingflotte ’Storlom’ avslutar du dagarna med de vackraste solnedgångarna.

 • Pris: 2300 kr (för 2 personer) Inklusive: 2x övernattning på flotten (inkl. köksutrustning och trangiakök), kanothyra under hela vistelsen, 2x dagshyra mountainbike. Tillval: sänglinne. Erbjudandet gäller från maj till början av september.

4 dagars-paket: Stuga, Mountainbike, Kanot

Njut av lugnet och naturen som Värmland har att erbjuda och kombinera avkoppling med aktiviteter. 

 • Pris: 3700 kr (för 4 personer) Inklusive: 3x övernattning i stuga Tranan, Staren eller Svanen, kanothyra 1 dag för 4 personer, 4x dagshyra mountainbike. Tillval: Sänglinne, slutstädning. Erbjudandet gäller från maj till början av september.

Vasapaket – för dig som gillar att röra på dig

Vasapaketet är en paketlösning som innehåller kombitest i Torsby Testcenter och skidinstruktion i skidtunneln med filmning inkl. spårkort för en person. Ett kombitest i testcentret är ett laktatesttest som följs upp med ett VO2max. Efter utförda tester så tas pulszoner och kurvor ut och du kan nu träna effektivare och kan mäta dina framsteg. 
Önskar du övernattning så finns ett erbjudande med boende på Sahlströmsgården.  

 • Pris per person exkl. boende från 3160 kr.

Guidning i Vänerskärgården

Nu har ni möjlighet att få en unik naturupplevelse under guidning av Vänerkännaren Martin Sandmark på Vänervård. Ni får se storslagen skärgård, fri horisont, gamla vindpinande tallar och urskogsmiljöer. Vi visar på ovanliga arter som finns i de här miljöerna, pratar om natur- och kultur och förhoppningsvis får vi se havsörn. Här får ni en unik upplevelse som passar hela familjen!

 • Pris 3500 kr

Vildmarkspaket Sandvikengården Gräsmark

Upptäck den här vackra delen av Värmland med cykel, till fots och med kanot. Fina cykelvägar och certifierade Värmlandsleder i närheten. I paketet ingår logi 2 nätter på fina gården med självhushåll, sängkläder, handduk, badrock, hyra av cykel och kanot. Tillgång till badtunna och bastu. Ni nyttjar gården helt själva.

 • Pris från 2100:-/person

Den lilla pizzerian i Svanskog med de unika smakerna 

På Svanskogs Pizzeria i Säffle lagas pizzor och rätter tillagas alltid med kärlek, omsorg och en hel näve skratt och humor. Enligt våra kunder är vi: Unika med våra smaker Flexibla Tillmötesgående Dessutom vill vi erbjuda humana priser så även den stora familjen kan få njuta av lyx. Till er som anger koden får 15% rabatt på hela er beställning. 

 • Pris fr. 75kr 
Copy link
Powered by Social Snap