En guide till

Scen och opera i Värmland

1 minuts läsning

Berättelser från scen och opera

Scenkonst ger oss något alldeles speciellt. Genom musik, sång och skådespelarnas agerande är det enkelt att leva sig in i andra människors liv. Det är inte konstigt att vi många gånger känner oss helt uppfyllda av det vi fått vara med om när vi lämnar teatern. Upplevelsen finns kvar för lång tid framöver. Vi borde helt enkelt gå på teater lite oftare!

Opera och berättelse på Wermland Opera

Kritikerrosade Wermland Opera med den egna orkestern Sinfonietta drar långväga publik till sina föreställningar. Uppsättningarna vilar på tre koncept – opera, musikal och konsert. Stora scenen finns vid Klarälvens strand i Karlstad teater och Lilla scenen är inrymd i ett gammalt spinneri på Älvgatan en bit bort. Även moderna kongresshuset Karlstad CCC är hemmascen för Värmlands Sinfoniettas konserter.

Wemlands Opera

Foto: Linda Klemner

Västanå Musik & Teater

Foto: Håkan Larsson

Västanå Musik & Teater – Sveriges största sommarteater

Nära Frykens västra strand, strax söder om Sunne, ligger Berättarladan som är Västanå Musik & Teaters hemmascen. Den är Sveriges största sommarteater med plats för cirka 500 åskådare. Färgsprakande föreställningar med inspiration från folklig musik, dans och berättarkonst är teatergruppens signum. År efter år fylls ladan – det gäller att vara tidigt ute för att få biljetter.

Copy link
Powered by Social Snap