Opplevelser i Värmland

Bli kjent med Karlstad

5 minuters läsning

Bli kjent med Karlstad

Värmlands hovedstad Karlstad ligger idyllisk til ved Sveriges største innsjø, Vänern. Her finner du en blanding av pulserende byliv, mat fra alle verdens hjørner, fantastisk natur og et bredt kulturtilbud. Velkommen til Karlstad.

I Karlstad er vannet alltid nært. Klarälvens mange elvegrener finnes i umiddelbar nærhet nesten uansett hvor i byen du befinner deg, og byen speiler seg i Vänerns klare vann. Sommerstid kjører det båtbusser på vannet, hvor du kan oppleve Karlstad sett fra en ny og spennende vinkel. Og i byens Inre Hamn kan du nyte sommerkvelden og utelivet.

Anbefalte ting å gjøre i Karlstad

Ta en tur med Båtbussene. På sommeren settes båtbussene på vannet, for å komplementere kollektivtilbudet i byen. I tillegg til å være et fremkomstmiddel, er det en perfekt måte å se byen på. Båtene snor seg gjennom de trange kanalene rundt i byen.

Karlstad er rik på gode kulturopplevelser. Wermland Opera byr på opera og musikaler i verdensklasse, mens Värmlands Museum inspirerer besøkende med spennende og unike utstillinger. Vegg i vegg med museet ligger også den berømte akvarellmaren, Lars Lerin sitt museum ved navn Sandgrund. Dette sammen med små spennende gallerier, teatre og håndverks-butikker gjør at byen lever opp til arven fra sine kjente kunstnere.

Et besøk til Inre Hamn burde også stå på tapetet på en tur til Karlstad. Bare 5 minutters gange fra sentrum ligger Inre Hamn, hvor restaurantene og kaféene ligger på rekke og rad på marinaen. Kaffeelskere kan glede seg over den lokale kaffebaren Löfbergs, der det i tillegg til god kaffe serveres deilig frokost, lunsj og lekre kaker. Havnen er også utgangspunktet for båtturer med passasjerbåten Stella Polaris, som tar deg med ut på Vänern hvor du kan nyte solrike sommerdager på dekk.

Foto: Matbruket

Byopplevelser med barna

I byparken, Mariebergsskogen, som ligger midt i byen, finner du flere barnevennlige aktiviteter. Besøk dyrene i Lillskogen, utstillingene og kaféen på Naturum Värmland, bli med på rundturstoget Conrad Höök eller lek i en av de mange lekestativene. Er det bading som står på agendaen er et besøk til badelandet Sundstabadet midt i blinken. Med et stort utvalg av sklier, basseng, spa-avdeling og kafé er Sundstabadet et morsomt badeland for hele familien.

I Karlstad ligger også Leos Lekland, som bugner av aktiviteter for barna med klatrestativer, ballrom, tunneler, trampoliner og mye mer. Og på Brigadmuseumet kan familien bli med på en reise tilbake i tid. Utstillingen viser frem militære og politiske hendelser med utgangspunkt i hverdagslivet.

Tar dere turen utenfor bygrensa, mellom Karlstad og Kristinehamn i Väse, ligger Vildaparken. En stor park hvor barna kan prøve seg i skateparken, downhill-bane for sykkel og i klatrebane som ligger høyt oppe i trærne.

Her sover du godt både i sentrum og ved sjøen

I Karlstad har du mange overnattingsmuligheter sentralt, komfortabelt og tett på naturen. Vil du ha gangavstand til det meste og bo med stil, er det moderne Elite Stadshotellet Karlstad ved Klarälven det perfekte hotellet for deg. Scandic Klarälven ligger også like ved elven med nydelig utsikt med byen Gamle Stenbro fra 1700-tallet like rundt hjørnet. Hotellene Clarion Plaza og Drott ligger ved jernbanestasjonen. Felles for alle hotellene er at du har gangavstand til båtbussene, attraksjoner, restauranter og shoppinggatene i byen. Flere hotelltips finner du her

Hvis du ønsker å bo ved Väners strand er Karlstad Swecamp Bomstadbaden et familieparadis med velutstyrte campinghytter, badestrand, gode turmuligheter og alt fra minigolf til sopplukking og sauna. Ønsker du nærhet til gode fiskevann og golfbane? Da er Frykenbadens camping stedet for deg. Campingplassen ligger naturlig til på østkysten av Fryken. Her har du nærhet til gode fiskevann, motorcross, go-cart og 18-hulls golfbane i nærheten.

Mat og drikke i Karlstad

Karlstad er et eldorado for deg som elsker god mat. I byen er det et bredt utvalg av restauranter, hvorav flere er nevnt i den kjente restaurantguiden White Guide, som for eksempel Olssons Bazar. Hvor den førstnevnte ligger i Inre Hamn og serverer nydelig mat tilberedt på kullgrill, mens Br Olssons Elektriske er et familievennlig bistrobrasserie hvor smaksløkene virkelig får kjørt seg.

Er du glad i Tapas anbefaler vi en tur på Naviero i Inre Hamn. Her serveres det førsteklasses tapas og restauranten har også blitt belønnet med en utmerkelse i White Guide. På Värmlands museum kan du kombinere kultur og god mat i restauranten Matbruket, som på kort tid har blitt veldig populær.

Vegg-i-vegg med bryggeriet Good Guys Brew ligger Good Guys Tap – et eldorado for deg som er glad i øl. I tillegg til lokalbrygget øl, serveres det nydelig pizza.

Litt utenfor Karlstad sentrum ligger Almars Krog. Her kan du nyte en seksretters middag på Almars Gård mens du beundrer de fantastiske omgivelsene.

Med Löfbergs kaffefabrikks beliggenhet midt i byen, er det ikke rart det ligger mange gode kaféer i Karlstad. Löfbergs Rosteri och Kaffebar er stedet hvis du er ute etter Karlstad´s kanskje beste kaffe. Hos Carli Choklad, like ved sentralstasjonen, bugner det av godsaker som sjokoladepraliner og bakevarer som passer perfekt for en fika.

Er du ute etter et bakeri? Da anbefaler vi Artisan Bread som er et moderne håndverksbakeri og konditori. Bakerne her ble i 2018 kåret til Årets bakere i Sverige 2018. Et annet bakeri i byen er Swenströmskas Stenungsbakeri hvor du får kjøpt deilig surdeigsbrød, boller og mye annet godt.

Transport

Det er enkelt å komme seg fra Oslo bussterminal til Karlstad. Nettbuss har daglige avganger fra Oslo og turen tar ca 3 timer uten bytter. På bussen har du blant annet gratis wifi, store behagelige seter og WC. Ønsker du å reise med tog fra Oslo til Karlstad går det tog direkte fra Oslo Sentralstasjon. Det er SJ som er ansvarlig for ruten og turen tar ca. 2 timer og 40 minutter. Kjøp billett og les mer på SJ.se

Tar du bilen til Karlstad så følger du enkelt og greit E18 mot Stockholm hele veien fra Oslo til Karlstad. Veien går gjennom Ørje, Töcksfors og Årjäng, og tar ca 2 timer og 50 minutter.

Copy link
Powered by Social Snap