Opplevelser i Värmland

Campingplasser i Värmland

5 minuters läsning

Campingplasser i Värmland

Du trenger ikke å dra langt for å finne flotte campingplasser rett over grensen i Värmland! Hva med familieferie på en luksuscamping eller en camping med eget sommerland? En romantisk helgetur på en historisk herregårdscamping? Eller kanskje en naturnær campingplass med kajakk og fiskestang høres mer fristende ut?

Sunne Camping & Sommarland

Sunne Camping & Sommarland er et godt valg for den aktive familien som vil få maksimalt ut av ferien. Campingplassen ligger rett ved et av Sveriges beste badeland, som har en rekke mer eller mindre heftige vannsklier, stort barnebasseng og egen “Wipe Out”-bane ute vannet. I tillegg til Sunne Sommarland, finnes det mange aktiviteter på selve campingplassen. Her kan du spille minigolf, beachvolleyball på stranden eller ha det gøy på lekeplassen. Sett også av noen timer med sandslottbygging og bading på den langgrunne og familievennlige sandstrand på området.

Kristinehamns Herrgårdscamping & Stugor – Värmland 

Ved Vänerns vakre kyst, nært Kristinehamns koselige bykjerne, ligger en firestjerners familievennlig camping. Rett ved historiske Presteruds Herrgård kan du bo i et koselig tømmerhus, et båthus ved havnen eller i den fine Picazzobyn rett ved sandstranden. Er du ute etter en ekstra luksuriøs ferie booker du Sjövillan, med egen brygge. På Herrgårdscampingen er det mye gøy å finne på. Bortsett fra den populære og barnevennlige badestranden, kan du leie kano, kajakk og sykler, samt spille eventyrgolf og bli med på aktiviteter i Kids Club. På området ligger også Greats Café som tilbyr kalde og varme retter, hjemmebakt brød og is.

Torsby Sjö och Fjäll Camping 

Med utsikt over sjøen og fjellet er det litt som å bo i et postkort på Värmlands Sjö och Fjäll Camping, like nord for Torsby. Her kan du overnatte i egen campingvogn, bobil eller telt; eller leie hytter i forskjellige størrelser og standarder. Om sommeren finnes et stort utvalg aktiviteter på og ved innsjøen Övre Brocken, som ligger rett ved campingen. Ta et bad på sandstranden eller fra brygga, og lei kano eller robåt for en liten fisketur. De flotte omgivelsene byr på vandring, sykkelturer, rideturer og tømmerflåteferder ned Klarälven. Nærheten til både Hovfjället og Branäs gjør dette til en flott vinterdestinasjon også. Etter en dag i bakken eller skisporet er det perfekt å sette seg i badstuen på campingen. Ikke gå glipp av Torsby Skidtunnel heller, her kan du gå på ski innendørs året rundt!

Karlstad SweCamp Bomstadbaden 

På Karlstad SweCamp Bomstadbaden bor du som i en oase ved Vänerns strand. Parker campingvognen, bobilen eller slå opp teltet i luftig furuskog på gresskledde plasser. Eller bo i velutstyrte hytter, leiligheter eller rom med sjøutsikt.

Her finnes en av Sveriges mest naturskjønne strender, også kalt Värmlands Riviera. Den drøye 400 meter lange sandstranden er kjent for å være langgrunn og barnevennlig. I tillegg har du mulighet til å spille eventyrgolf og beachvolleyball, leie kajakk, tråbåt og SUP eller bli med på guidet båttur i skjærgården herfra. Campingen ligger kun 9 km fra Karlstad sentrum og 4 km fra shoppingsentret Bergvik, og er det perfekte utgangspunktet for dagsturer til resten av Värmland.

Frykenbadens Camping

Frykenbadens Camping har en flott beliggenhet ved Frykens strand, to mil nord for Karlstad. Her kan du sikre deg en plass i rolige og naturnære omgivelser, med gode muligheter for både bading, fisking, padling, sykkelturer og turgåing. Nyt ferskt brød fra butikken hver morgen og spis middag i restauranten i låven med vakker utsikt over innsjøen. I nærheten finner du Kils 18-hulls golfbane, gokart og motocrossbane.

Duse Udde Camping

Nærheten til innsjøen Vänern gjør Duse Udde til et paradis for både strandliv og vannsport. Rett ved campingen finner du en langgrunn og barnevennlig sandstrand, og det er fullt mulig å prøve seg på både vindsurfing, tråbåter og fiske. På Duse Udde er det også lagt til rette for ballspill, minigolf, og leking på flotte lekeplasser. Her bor du midt i friluftsparadiset Duse Udde, hvor det finnes totalt 350 plasser for campingvogn, bobil og telt, i tillegg til 50 campinghytter i ulike størrelser. 

Alevi Camping

Ved Sveriges lengste elv, Klarälven, ligger naturskjønne Alevi Camping med 60 romslige oppstillingsplasser og koselige campinghytter til utleie. Her er det perfekte forhold for både fiske, bading, flåteferd og padling i elven som slingrer seg gjennom de värmlandske skogene. Stopp gjerne på en av de små øyene og brett ut piknikpleddet for å nyte ditt eget lille øyparadis. Campingen er også et godt utgangspunkt for å oppdage naturen, kulturen og historien i Nord-Värmland. 

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik

Rett over grensen ved sjøen Västra Silen ligger en vakker 5-stjerners camping med infinitypool og barnevennlig sandstrand. I tillegg til et bassengområde med to utendørsbassenger, finner du også morsomme lekeplasser, bordtennis og muligheter til å leie kano, kajakk, robåt og sykkel. På Sommarvik kan du også teste ut glamping-trenden, som hever nivået på campinglivet betraktelig. Bo i et glampingtelt på 10 kvadratmeter med dobbeltseng, kjøleskap og andre ting som du vanligvis ikke forbinder med teltlivet. 

Grums Fish n´ Camp

Grums Fish n´ Camp ved Sävsjön er en rolig liten campingplass med 30 plasser, og er perfekt for fiskeglade gjester. Sävsjön er nemlig et veldig godt fiskevann for gjedde, abbor og gjørs. I tillegg har du kort avstand til badestrand og brygger, båt- og kanoutleie og badstue. Nede på grillplassen ved sjøen kan du grille nyfanget abbor eller kjøpe hamburger og is fra kiosken. Har du ikke med din egen bolig på hjul tilbyr campingen også overnatting i en fin husbåt eller i enklere campinghytter.

Charlottenberg Camping og Stugor Haganäset

er en rolig familiecamping som ligger i en vakker skråning ned mot Bysjön, veldig nært den norske grensen. Her har du 250 oppstillingsplasser og 20 hytter i forskjellig standard og størrelse å velge mellom. Alle har egen uteplass med utsikt over sjøen og alle har kort vei til resepsjon, butikk, kafé og restaurant. Du finner både minigolfbane og Kids Club på campingen, og en restaurant som serverer herlige grillretter og buffé. Badeplassen har en sandstrand som passer utmerket for barnefamilier, samt vannattraksjoner som sklie, hoppepute og vannvolleyball. I nærheten finnes også vandringsleder, kanoleder og flere gode fiskesteder. 

Arvika Swecamp Ingestrand

Ingestrands Camping er en familiecamping med naturskjønn beliggenhet ved sjøen Glafsfjorden, fire kilometer fra Arvikas koselige bykjerne. Enten du foretrekker en oppstillingsplass i furuskogen eller i strandkanten er det 300 plasser og 48 hytter i ulike standarder å velge mellom på Ingestrand. Av aktiviteter er sandstranden på campingen et perfekt utgangspunkt for både bading, båttur på Glafsfjordens glitrende vann, eller for å prøve fiskelykken. Det går også en fin sykkelsti inn til Arvika sentrum med butikker, torghandel, kaféer og restauranter.

Copy link
Powered by Social Snap