Upptäck vintern

Den stora guiden till Värmlands vinterupplevelser

4 minuters läsning

Foto:

Namn Efternamn

Upptäck vintern

Vill du resa lagom långt och samtidigt uppleva en riktig vinter? Då är Värmlands heltäckande och snöbeklädda utbud resmålet att ta sikte mot. Här finns skidåkning i toppklass för hela familjen, längdskidor för motionärer och elitskidåkare i vacker natur och aktiviteter som snöskoter, westernridning, älgpark och hundspann.

I Värmland finns barnvänlig skidåkning, utmanande backar för den erfarne och Funparks och skicross-banor för den äventyrslystne i naturskön miljö. Värmlands skidanläggningar rymmer kort sagt det mesta och nås bara några timmar från Stockholm och Göteborg. 

Branäs – Sveriges mest familjevänliga skidåkning

Inte mindre än tolv gånger har Branäs utsetts till Sveriges mest familjevänliga alpina skidanläggning. Här erbjuds kostnadsfria barnaktiviteter och gratis liftkort för alla barn upp till sju år. I skidbacken finns tre barnområden och skidskola. Branäs har bekväma och moderna lösningar för en smidig skidsemester från första till sista åk med skiduthyrningen som du enkelt bokar online och utrustningen kan köras ut direkt till ert boende. Är du hungrig efter en lång dag i backen, bland de totalt 32 pisterna? Inga problem. Flera restauranger erbjuder take away och hemkörning av maten, direkt till stugdörren.

Vinterns härliga äventyr startar i Värmland

I Värmland finns barnvänlig skidåkning, utmanande backar för den erfarne och Funparks och skicross-banor för den äventyrslystne i naturskön miljö

Skidsemester i naturreservat på Hovfjället

På Hovfjället i Torsby i norra Värmland, finns naturskön skidåkning som passar hela familjen där barnvänlig utförsåkning står högst upp på listan. Skidanläggningen ligger mitt i ett naturreservat och från toppen kan du beundra den vackra utsikten innan du susar ner på någon av de 13 nedfarterna. För barn som testar skidåkning för första gången är också Hovfjället särskilt passande, Barnens fjäll (och backe) som slutar precis vid värmestugan och restaurang gör att skidglädjen kan gnistra dagen ut och dessutom finns skidskola för alla nivåer. Vill du testa fler upplevelser? Då är Sveriges kanske mest sydliga fjällnatur, i Hovfjället, också rätt val. Här finns även 22 kilometer välpreparerade längdspår.

Lättillgänglig toppskidåkning på Ski Sunne

Bara en timme norr om Karlstad ligger Ski Sunne som erbjuder utförsåkning med backar som lockar allt från barnfamiljer till Sverigeliten. Här finns lätta, gröna backar och mer utmanande svarta pister som stått värd för återkommande SM i slalom. Sunnes längsta backe är nästan två kilometer – vilket slår flera mer nordliga skidanläggningar på fingrarna. Här får du helt enkelt ut mycket skidåkning! Flera backar har dessutom öppet för kvällsåkning ända fram till klockan 21.00 för att få ut det mesta av din skidsemester.

Familjär utförsåkning på Valfjället

Valfjället är den familjära och gemytliga skidanläggningen som passar perfekt för nybörjaren – med barnbackar och pulkabackar där både barn och vuxna åker gratis. Här finns också en Funpark och Skicross-bana och dessutom fem liftar och tolv nedfarter. Alla backar leder dessutom ner till samma samlingsplats, vilket gör det tryggt men spännande för den som vill upptäcka själv men samtidigt lätt kunna hitta sin förälder om det skulle behövas.

Längdskidåkning i Värmland

I Värmland finns anläggningar som lockar allt ifrån skidlandslaget till familjen på vintersemestern. Miljön är hänförande på många sätt, beroende på åt vilket håll du styr längdskidorna. 

Torsby Skidtunnel står ut med sina perfekta förutsättningar oavsett mildväder med snö 365 dagar om året. Mattila erbjuder 17 mil av skidspår och spåren läggs av samma pistmaskin som under Skid-VM i Falun. Oavsett om du har Vasaloppsambitioner eller bara vill njuta av krispig vintermiljö är Mattila det perfekta valet. Långberget är ett riktigt längdskidparadis med sina 63 kilometer välpreparerade spår. Längdskidåkningen på Långberget passar alla, liten som stor – oavsett om du satsar på nästa Vasalopp, testar längdskidor för allra första gången eller om bara vill ha en härlig skidsemester med familjen. Kalhyttan i Filipstad är friluftsområdet som ger dig milsvida spår som passar både motionärer och aktiva familjer som vill testa längdskidåkning för allra första gången. 

Annorlunda vinterupplevelser i Värmland

Krispig vinter och en dag på hästryggen, det kan du uppleva på Our Little Farm. Den lilla, mysiga, farmen i Ekshärad 20 minuter norr om Hagfors erbjuder både nybörjare och vana ryttare ridturer i sann westernanda i rofyllda omgivningar. Tillsammans med välutbildade guider kan du komma ut på älgsafari. Under en och halv timme långa turen får du möjlighet att se älgen på nära håll. På Hike Huskey Tours i norra Värmland, nära Branäs, kan du uppleva en häftig tur med hundspann du sent ska glömma. Hela vintern erbjuder Hike Huskey turer och under sportlovsveckorna, vecka 7-9, kan du boka den familjevänliga upplevelsen varje dag. Frihetskänslan att färdas genom snön på en skoter är svåröverträffad. Hos Nature Adventure i Gräsmark, i Sunne kan du Kombinera nytta, nöje och ett härligt äventyr under en och en halv dag då du får lära dig att köra skoter under trygg och säker handledning. 

Aktiviteter

Visa alla
Copy link
Powered by Social Snap