Matupplevelse

Fika i Värmland

3 minuters läsning

Fika i Värmland

På din resa i Värmland är det alltid nära till en go fika. Du kan njuta av hembakat fika, glass i stora lass och lunch på närproducerade råvaror.

Elins bakgård

Foto: Elin Järnesund

Alsters Herrgårdscafé

Ta en fika i herrgårdsmiljö, inne i matsalen, ute på verandan eller i herrgårdsparken. Det finns ett stort sortiment av bakverk och italiensk glass.
Sommaröppet.

Zest

I en avslappnad miljö med ekologiska, säsongsanpassade och lokalt odlade grödor i centrum kan du njuta av en näringsrik och hälsosam fika. Allt fika är raw och veganskt, stor del av maten lika så. Ta en kaffe och kaka, the och en pralin eller en mumsig glass.

Löfbergs Rosteri & Kaffebar

I Kaffeskrapan i Karlstad Innerhamn kan du av fantastiskt gott kaffe tillsammans med en fika som bakats på plats. Njut av koppen på plats eller ta en take-away för att se omgivningen.

Wiksfors Bruk

Nodväst om Säffle finns Wiksfors bruk, ett besöksmål för många. Hos Wiksforsmagazinet serveras goda våfflor i olika slag och hos Wiksfors Surdegsbageri finns bröd, bullar och härliga bakverk.

Grön Ko Café & Saluhall

I Värmlandsbro finns en härlig saluhall som bjuder på det mesta. I caféet får du alltid hembakat och så närproducerat som det bara går. Det serveras också lunch och i butiken sälja ekologiska och närproducerade produkter från traktens gårdar.

Bröd med mönster från Värmskogs bageri

Kaffe och kaka

Foto: Pernilla Samuelsson

Culinarum café

I industriromantisk miljö i Gamla Kraftstationen kan du ta en ekologisk fika i form av kaffe, glass, och härliga bakverk. Vila ögonen på konsten och Klarälven och imponeras av en fika i världsklass utnämnd av White Guide.
Sommaröppet.

Mårbacka Café

Ta plats i Selma Lagerlöfs trädgård och smaka på bakverk med lång historia. Skrädmjölet är ett givet inslag och allt är hembakt och råvarorna är närproducerade. Passa på att insupa den historiska miljön och vidga dina kunskaper om en av Sveriges största författare.
Sommaröppet.

Mariebergsskogen

I Mariebergsskogen finns flera alternativ för en god fika. Kaféet i Naturum bakar det mesta av sitt kaffebröd själva och med ekologiska och närproducerade råvaror i fokus. Blicka ut över Mariebergsviken eller strandängarna från insidan eller från uteserveringen. I Spikgården finns våffelkaféet med blandade smaker på våfflorna. Slå dig ned inne i 1800-tal miljön eller ute på den lantlig serveringen nära djuren.

Elins bakgård

I hjärtat av Arvika finns en plats som andas svunna tider med doft av hembakade bullar och puttrande grytor. Här kan du smaka på kaffe och sött eller en smarrig lunch antingen inomhus eller i trädgårdens berså när vädret tillåter. Det finns också en butik med konsthantverk, sköna ting och smått och gott.

Artisan Bread

En kort promenad längt men Klarälven från Karlstads centrum kan du ta en fika i den gamla bruksmiljön på Kasernhöjden. Artisan är ett modernt hantverksbageri med bröd, konditori, kaffe och annat gott.

Picassos Veranda

Intill Vänern i Kristinehamn kan du beskåda Europas största insjö, Picassoskulpturen och samtidigt få dig en god fika på Picassos Veranda. Här finns det allt från fika och glass till mättande måltider.

Artisan Bread

Foto: Anna-Karina Hamann

Praliner och fika Culinarum Café på Gamla Kraftsationen i Deje

Är du sugen på glass?

Då kan du läsa mer om god glass här