Opplevelser i Värmland

Flåteferd på Klarälven

2 minuters läsning

Flåteferd på Klarälven

Nå kan du gjøre som Tor Heyerdal - bygge din egen flåte og seile ut på ekskursjon! Ved Klarälven, Sveriges lengste elv, hjelper Vildmark i Värmland deg å bygge din egen tømmerflåte så du kan flyte rolig nedover elva på egenhånd

Värmland har lange tradisjoner med tømmerfløting og på Klarälven har det vært fløta tømmer i århundrer. Klarälven er Sveriges lengste elv, og deler Värmland på midten, før den munner ut i Vänern ved Karlstad. Nå kan du kjenne på livet som tømmerfløter ved å bygge din egen flåte. Vildmark i Värmland har lagt til rette for byggingen av flåten på stranden til Klarälven Campings, hvor dere konstruerer flåten i samarbeid med en guide.

Utfordre komfortsonen

Sjansen er stor for at du aldri har bygget din egen flåte av stokker og rep. Å legge ut på seiltur på noe du har bygget selv er en spesiell opplevelse, og naturen er uforutsigbar. Enten det blir strøm, dårlig vær eller noe helt annet, må du ta utfordringene som de kommer og leve i nuet.

På flåten er du også nødt til å være helt frakoblet omverdenen, uten strøm og internett. Det gir rom for avslapning, refleksjon og samvær som vi glemmer å sette av tid til ellers.

Dagstur eller ukestur, Vildmark i Värmland tilbyr ulike turpakker, som passer ditt behov. Du kan velge alt fra dagstur til 7-dagerstur på flåten. Du får hjelp til å bygge flåten, men styrer selv dagene når du har lagt ut på vannet. På kvelden legger du til et valgfritt sted langs elva og sover i telt, eller på Vildmarks egen campingplass i Stöllet.

Opplevelser langs veien

Det finnes mange gode grunner til å stoppe langs veien. Kanskje du vil stoppe for å ta et bad, utforske naturen eller ta en spisepause. Er dere heldige får dere kanskje øye på ville dyr — noen av turpakkene inneholder også beversafari.

Uansett om dere er en vennegjeng, en barnefamilie eller en tilfeldig gruppe, vil dere finne en tur som passer til dere. Å reise på en flåte som du har bygget selv over flere dager er eventyrlig og spennende. På flåteturen skapes minner for livet!

Copy link
Powered by Social Snap