Värmestertips

Glampa på vattnet med panoramautsik

2 minuters läsning

Glampa på vattnet och upplev naturen från sängen

Yggdrasil igloo water huts erbjuder en campingupplevelse utöver det vanliga. Här kan du glampa – campa glamoröst – på vattnet med panoramautsikt och beskåda stjärnhimlen från sängen.

Lisa Harkman

– Här känns det som du ligger på vattnet mitt i den vackra värmländska naturen, säger Martin JarveHotvedt.  

På en sjö i Årjängs kommun gömmer sig en alldeles speciell övernattningsmöjlighet. Här kan du bo lyxigt på igloo-båt på vattnet, med naturen alldeles utanför glasväggarna. Martin Jarve-Hotvedt startade Yggdrasil Igloo Water Huts förra året. I Årjäng finns två igloos och man är nu igång med att starta verksamheten även i Skåne. Martin beskriver upplevelsen att bo hos dem som rogivande.  

– Det är så tyst. Igloorna ligger förtöjda ute på vattnet och det finns inga andra människor i närheten, du är helt för dig själv med naturen runt omkring. Du får uppleva naturen som om du vore en professionell hajkare, men du har lyxen som om du skulle bo i en svit.  

Igloons glastak och väggar ger en panaromautsikt över naturen runt omkring.

Foto: Martin Jarve-Hotvedt

Med igloon tillkommer också en utegrill, roddbåt och SUP-bräda.

Foto: Martin Jarve-Hotvedt

Igloon har allt för en glamorös camping; wifi, värme, bluetooth-stereo, fullt utrustat pentry med gasolkök, komposttoalett och en dubbelsäng. Glasväggar och tak ger en panoramautsikt över vattnet och den kringliggande naturen.  

– När du ligger i sängen känns det som du ligger på vattnet, mitt i den vackra värmländska naturen. Med fönstret i taket kan du ligga i sängen och se på stjärnorna om natten. Det är en väldigt magisk upplevelse.  

Med igloon tillkommer också en utegrill, roddbåt och SUP-bräda, så gästerna kan ta sig runt på vattnet och laga mat på bryggan. 

Copy link
Powered by Social Snap