Gör fotbollsfesten i Degerfors till en trevlig weekend

3 minuters läsning

Gör fotbollsfesten till en trevlig weekend

Äntligen är fotbollssäsongen igång igen och du kan se toppklassig fotboll på Stora Valla! Och varför inte passa på att äta och bo gott i samband med matchen. I Degerfors och dess grannkommuner finns det mesta för en lyckad fotbollsweekend.

Lev herrgårdsliv, bo stadsnära eller upplev våren från en camping

Passa på att bo gott i samband med fotbollsfesten. För dig som vill leva herrgårdsliv finns Ölme Prästgård Gästgiveri i Kristinehamn och Hennickehammars Herrgård i Filipstad som erbjuder såväl boende som matupplevelser i en vacker miljö. För dig som söker efter stadsnära hotell i Kristinehamn finns Park Hotell, Sockerslottet och Statt Kristinehamn. Känner du att Karlskoga lockar mer finns även stadsnära boenden här. I Karlskoga hälsas du välkommen till Karlskoga Hotell och Alfred Nobel Hotell. Vill du hälsa våren välkommen genom en campinghelg? Campa vid Kristinehamns Gästhamn eller Kristinehamn Herrgårdscamping och stugor.

Bo bekvämt i vårsolen

Hennickehammars Herrgård

Kristinehamn Herrgårdscamping & Stugor
Foto: Johanna Fransson

Mat, fika och de givna snacksen

Det finns många ställen i området runt Degerfors för såväl trevliga måltider som mysiga fikastunder. En kort resa från Degerfors ligger Sjötullen i Svartå. I Sjötullens bistro kan du äta vällagade rätter och i deras café kan du avnjuta bakverk eller varför inte lite smörgåstårta? Passa även på att besöka den intilliggande lanthandeln som säljer skaldjur, chark och ostar.

Mastmagasinet i Kristinehamn kan en lördagslunch eller middag inmundigas precis vid vattenbrynet. Stannar du kvar i Kristinehamn finns även Picassos Veranda Bistro & Café beläget bredvid Picassoskulpturen i Kristinehamns skärgård. Förutom mat och fika har Picassos Veranda även en handelsbod som har lördagsöppet.

Om du vill kombinera måltiden med en imponerande utsikt kan du njuta av en helg- eller middagsmeny på Big Hill Lodge utanför Filipstad. I samband med maten kan du besöka det intilliggande utsiktstornet som stoltserar med sina 28 meter bredvid restaurangen. Här finns även möjlighet att hyra stuga och ställplats. Även snacksen till fotbollsfesten finns i Filipstad! I Snacksbutiken i centrala Filipstad finner du ett brett utbud av snacks från OLW. Ett stenkast från snacksbutiken hittar du Wasas knäckebrödsbutik och museum om du vill ha ett lite mer mättande snacksalternativ.

Det röda utsiktstornet vid Big Hill Lodge

Läckra rätter för att mätta supportermagar

En gofika sitter aldrig fel!

Natursköna, fartfyllda och mysiga aktiviteter i Degerfors med omnejd

Vad vill du hitta på före och efter matchen? Precis vid Stora Valla finns Fotbollsmuseet som är öppet tre timmar innan matchstart. Här bjuds du på nostalgi och såväl internationell som nationell och lokal fotbollshistoria. I Degerfors finns även Kulturcentrum Berget där du kan strosa i de små butikerna med hantverk eller ta en gofika på caféet. I direkt anslutning till Kulturcentrum Berget ligger naturreservatet Sveafallen som bjuder på vackra vandringsleder.

Knappt 20 minuters bilfärd från Degerfors hittar du Boda Borg i Karlskoga. På Boda Borg kan du genomföra fartfyllda och roliga uppdrag för hela familjen, föreningen eller kompisgänget. När du är i Karlskoga kan du passa på att besöka Alfred Nobels Björkborn för att lära dig mer om uppfinnaren som gjorde ett stort avtryck på bygden.

I Kristinehamn finns besöksmål för den trädgårdsintresserade. Här hittar du Niklasdams Trädgård med pelargonmuseum och handelsträdgård. Känner du i stället för ett museibesök i Kristinehamn finns både Kristinehamns konstmuseum och det Historiska museet till förfogande.

Om du likt atleterna i Degerfors IF vill använda musklerna och passa på att vintersporta kan ett besök på Kalhyttan Sport- och Fritidsarena i Filipstad vara väl värt ett besök. Här kan du grilla samt åka längdskidor och pulka om vädret tillåter.

Vi önskar dig en trevlig fotbollshelg!

På Boda Borg i Karlskoga kan du lösa kluriga uppdrag

Efter en gofika på Kulturcentrum Berget kan du vandra i Sveafallen

Foto: Roger Borgelid

Niklasdams Trädgård i Kristinehamn har pelargonmuseum i vackra växthus