Värmestertips

Hundvänligt på Villa Fryksta

2 minuters läsning

Hundvänligt på Villa Fryksta

Kilsbon Veronica Nilsson hade under hela sin uppväxt åkt förbi det röda trähuset med det underbara läget vid Frykens strand. När hon för ett par år sedan såg att Kils kommun skulle sälja det, kände hon sig manad. Med god vana från restaurang- och serviceverksamhet, tog hon beslutet att satsa helhjärtat på ett eget bed and breakfast.

Helena Lundberg

Det 100 år gamla huset, som tidigare fått agera barnhem, badläger för Kils majblommekommitté, tillhåll för försvarsmakten samt vandrarhem, har fått sig en rejäl upprustning i form av Villa Fryksta bed and breakfast som slog upp sina portar 2020. Ryktet om Villa Fryksta, i Veronica Nilssons tappning, har spridit sig och på kort tid blivit en populär tillflyktsort för sommarfirare.  

Veronica blev också en av finalisterna till Årets uppstickare, som är ett hedersomnämnande som delas ut av Visit Värmland för att synliggöra en aktör som genom nytänkande utmärkt sig inom besöksnäringen i Värmland.  

– Jag blev väldigt överraskad. Det är inte så stort här, så det var roligt. Det här blir fjärde sommaren som vi kör, ryktet sprider sig från år till år. Många återkommer också varje sommar, vilket känns som ett bra betyg, säger Veronica.  

Med sig i projektet har Vernoica sina trogna följeslagare Cindy och Andy, två Cavalier king Charles spaniel, som hälsar alla fyrbenta vänner extra välkomna. I huset finns totalt sex rum, varav två av rummen på bottenplan är särskilda hundrum avsedda för gäster med hund.  

– Det är djurvänligt här och en perfekt omgivning där det är lätt att gå på promenad och bada nere i Fryken. Det är mycket förfrågningar på sommaren så ibland räcker inte de där två rummen till.  

På Villa Fryksta erbjuds både gäster och ortsbor tillgång till relaxavdelningen och även att vara med på Melodikrysset. Dessutom är Veronica långt kommen i planeringen av en egen fristående restaurangbyggnad, där det kommer att erbjudas lunch, a´la carte, julbord och möjlighet till bröllop med mera.  

– Jag har hållit på med det i två års tid, ritat och planerat, men jag vet inte när det blir byggstart och färdigt. Det finns ett behov, då många frågar just efter var de kan äta på kvällen när de kommer. 

Copy link
Powered by Social Snap