KLARÄLVSBANAN & KLARÄLVSLEDEN

Inspiration och tips

3 minuters läsning

Inspiration och tips

Här tipsar vi om vad du kan uppleva under din resa längs Klarälven. Upplev en spännande mix av natur, aktiviteter och sevärdheter.

Destinationer längs Klarälvsbanan & Klarälvsleden

Hammarö

Varmt välkommen till Hammarö, skärgårdskommunen som ligger i Vänern. Här finns allt – på 15 min kan du uppleva både lugn och ro och innanhavets vågor vid Vänerns strand eller kultur och historia som lämnat tydliga spår ute vid Hammarsudde där du kan ta en gofika för att sedan ta dig vidare med både båtbuss och led till nya äventyr. Hammarö erbjuder både låg och hög puls beroende på vad du söker!

Tips på aktiviteter och sevärdheter i Hammarö:

Karlstad

Sol, vatten och värmländsk gästfrihet – då vet du att du har kommit till Karlstad! Här är det nära till allt. Ett pulserande stadsliv med brett kulturutbud, nöjen och idrott i en härlig mix, mat från världens alla hörn, storslagna naturupplevelser till fots, cykel eller med båt längs Klarälven och ute i vackra Vänerskärgården. Karlstad har upplevelser för alla sinnen – här finns såväl stadslivets underhållning och intryck som landsbygdens lugn med tid för återhämtning i naturen. På visitvarmland.com/karlstad/ hittar du fler tips och mer information om alla Karlstads besöksmål.

Tips på aktiviteter och sevärdheter i Karlstad:

Forshaga

Klarälven är en ständig följeslagare genom hela Forshaga kommun. Med sitt unika laxfiske drar den besökare från hela världen. Upptäck naturen på någon av Forshagas många leder för cykel och vandring. Ta del av konst och kultur, aktiviteter och spontanidrott. Bo bekvämt, lyxigt eller enkelt. Var är ditt nästa smultronställe? Varmt välkommen till Forshaga!

Tips på aktiviteter och sevärdheter i Forshaga:

Munkfors-Ransäter

I Munkfors-Ransäter finns mycket att upptäcka – ta för dig ur skafferiet av kultur, natur, tradition, fest och humor! Visste du till exempel att Klarälvens högsta naturliga vattenfall finns här? Eller att Sveriges största hembygdsgård ligger i Ransäter? När du ändå är här, passa på att strosa runt i en av landets mest välbevarade bruksmiljöer. Se nutida konst och historia, laga din middag ute i det fria på stenugn med utsikt över stilla vatten och avsluta dagen med bastu och ett uppfriskande kvällsdopp i sjön.
Upptäck, lär och förundras över bygdens många intressanta platser med Storyspot – du hittar över 80 ljudberättelser att lyssna till när & var du vill! Mer information om våra besöksmål hittar du på visitvarmland.com/munkfors/

Tips på aktiviteter och sevärdheter i Munkfors-Ransäter:

Hagfors

Här väntar äventyret och naturen på dig – här kan du fylla dina dagar med ett rikt och varierat utbud av aktiviteter oavsett om du är vuxen eller barn med en massa spring i benen. Utforska skogarna, djuren och växterna som bor där. Häng med på safari och leta efter skogens konung, eller varför inte se älgen från första parkett i Värmlands enda älgpark? På visitvarmland.com/hagfors/ hittar du fler tips och mer information om alla besöksmål.

Tips på aktiviteter och sevärdheter i Hagfors:

Torsby

Gammalt och nytt, vila och aktivitet, stillhet och fart, litet och stort, sommar och vinter, vår och höst. I Torsby finner du motsatserna som egentligen bara är änderna i en lång skala av roliga och spännande upplevelser. Här finns förutsättningarna till upplevelser utöver det vanliga. Läs mer om Torsby på visitvarmland.com/torsby/

Tips på aktiviteter och sevärdheter i Torsby:

För mer inspiration kolla här!