Spellbound by sweden

Unikt, mystiskt och hänförande Kittelfältet

2 minuters läsning

Kittelfältet

Kittelfältet, platsen där filmen Spellbound by Sweden av Visit Sweden spelas in. Ett naturreservat i Filipstad, i Värmland som har tydliga spår efter inlandsisen. Här finns fina vandringsleder med vacker tallskog och Sundtjärn med sitt turkosfärgade vatten.

En unik naturupplevelse i Värmland

Kittelfältet är en unik naturupplevelse i Värmland med sin vackra natur och rika fågelfauna. Natureservatet har tydliga spår efter inlandsisen i form av djupa dödisgropar och besöker du platsen möts du av vacker tallskog, renlavar, ljung och kråkris och i tjärnarna som finns på Kittelfältet växer notblomster och på torvmarkerna kan man se skvattram och dvärgbjörk. Kittelfältet ingår i EU:s nätverk av värdefull natur, Natura 2000.

Sundtjärn med sitt turkosfärgade vatten

Den vackra naturen på Kittelfältet är som sagt hänförande på många sätt med ståtliga tallar och marken är full av gropar i olika storlekar. Groparna har uppstått efter att stora bitar av inlandsisen fallit av och blivit inbäddade i sanden. De djupaste groparna i Kittelfältet är fyllda med vatten som ser ut som små sjöar och går du förbi Sundtjärn kommer du garanterat stanna till för att vilja ta en bild. Sundtjärn har nämligen turkost vatten som fått sin färg av ett speciellt växtplankton som finns i vattnet.

Vandringsleder i Kittelfältet

I Kittelfältet finns flera fina vandringsleder, vindskydd och en stor informationsplats. Den längsta leden i Kittelfältet är Brattforsleden på totalt 24 kilometer. Brattforsleden är naturvårdsområdets stora rundslinga och går genom fyra naturreservat. En varierad led med flera sevärdheter längs vägen.

Svårighetsgrad: Medel – svår.

Andra besöksmål i närheten

Visa alla

Copy link
Powered by Social Snap