Värmestertips

Konst och design hos Mimmi

2 minuters läsning

Foto:

Tommy Pedersen

Konst och design hos Mimmi

Om du följer den slingrande vägen genom den värmländska skogen i norra Grums så kommer du fram till Mimmi och hennes härliga ateljé och butik Mimmi Design.

Lena Grahn

Här skapar Mimmi sina färgskarpa och unika kreationer i naturmaterialet lin för alla kroppsformer i huvudsak för kvinnor, men även herrskjortor i tidlös design. Mimmi tillverkar själv sina unika ”only one”-plagg på klippbordet i den egna ateljén, ungefär som när en konstnär blandar färger på sin palett till en tavla.

– Det blir som ett textilt måleri, säger Mimmi, och inflikar att färgstarka plagg är hennes lyckopiller.

Mimmi Design

Mimmi Design

Foto: Tommy Pedersen

Mimmi har ett starkt miljötänk i det hon skapar. Hon vill göra enkla kläder med finess som har en lång livscykel där modet inte styr, utan bäraren känner sig både enkel och unik. Hon önskar en större respekt för naturen. Varje vår har Mimmi klädvisningar i sin vackra ateljé och under påskhelgen och på sommaren arrangerar hon konstutställningar.  

Utställningar sommaren 2023

I år är det, med start den 13 maj, ”Under färgens yta” med Gunnar Lidéns verk som öppnar sommarutställningen. Samtidigt blir det modevisning med rubriken ”Textil glädje” och sång av kören Stämma. Gunnar Lidén är målare och tecknare som söker ett abstrakt uttryck i färg, form och mönster och vill med sina verk sätta betraktarens fantasi i rörelse. Utställningen pågår till 24 juni.  

1 juli till den 26 augusti är det skulpturer och målerier med djur som genomgående tema som ställs ut. Ulrika Skog är skulptören som gärna arbetar i stengodslera men kompletterar med trä och metall, vilket ger hennes verk fler möjligheter och uttryck. Ulrika fascineras av fåglars kroppsspråk och rörelser och hon har även ett stort intresse för hästar, som har följt henne sedan hon var barn.  

I Adam Hedins måleri möter vi även där fåglar och hästar, målade i abstrakta och transparenta lager mot en variationsrik och mångfärgad bakgrund. Känslor och upplevelser blir till måleri och formerna flyter in i varandra på ett fascinerande sätt.  

– Som konstnär är ögat ständigt sökande efter form och volym, linjer som fångar upp en rörelse som övergår i måleri, grafik och skulptur, berättar Adam.  

Copy link
Powered by Social Snap