Värmestertips

Kulturupplevelser Värmland

3 minuters läsning

Foto:

Lottie Knutsson

Kulturupplevelser

Kristinehamns Konstmuseum – Konst och logi vid Vänerns strand

Välkommen till ett museum som ligger precis vid Vänern. Här kan du njuta av konst av bl.a. Bengt Olsson och kanske avnjuta en god lunch eller middag på den italienska restaurangen i samma byggnad. Passa på att boka in en natt på Hotell Marieberg med promenadavstånd från museet, då ingår även entrén. Övernattning inklusive frukost samt entré till Kristinehamns Konstmuseum.

  • Pris från 990 kr för 2 personer.

Avkoppling och återhämtning i kulturhistorisk miljö

På Alsters herrgård upplever du en välskött och tilltalande herrgårdpark, gott kaffe med bakverk från egen konditor och kulturhistoria genom miljön och Gustaf Fröding som föddes här 1860. Följ med på Frödingpromenad i herrgårdsparken och lär dig mer om den mångfacetterade Gustaf Fröding och hans liv och dikter. Vill du hellre gå själv kan du lyssna på ljudpromenaden ”En parkfantasi” och få uppleva en konstnärlig resa med Frödings dikt som röd tråd. Avnjut bakverk eller ät lunch på uteserveringen med utsikt över Vänerns glittrande vatten. Blir det för varmt så ta en promenad under ädelträdens skugga i vackra Bäverdalen och följ Alstersåns långsamma ringlande till Vänerns mynning eller njut av herrgårdsparkens hängstolar och låt dig vaggas av ädelträdens långsamma rörelser.  Fritt att besöka. Frödingpromenad 50 kr/per person.

Park Hotell – Med Kristinehamns konst och historia

Välkommen till det lilla personliga frukosthotellet med egen parkering i direkt anslutning till Kristinehamns Stadspark och ett stenkast från Resecentrum. Vid incheckning får du även entrébiljetter till Kristinehamns Konstmuseum och Kristinehamns Historiska museum samt rabatt på italienska restaurang Panncentralen Italienskt möte.

  • Pris från 548 kr per person i dubbelrum.

Dömle Herrgård – Herrgårdsdröm med Lars Lerin och Gamla Kraftstationen

Dömle Herrgård erbjuder toppmodernt boende i gammal anrik herrgårdsmiljö, en perfekt plats för avkoppling och njutning. Boka ett kulturpaket med en natt på herrgården, en god herrgårdsmiddag och besök på både Lars Lerins Sandgrund och Deje Gamla Kraftstation, konst och kultur i annorlunda miljö.

  • Pris från 1600 kr per person.

Kulturpaket Hotell Årjäng Hotell Årjäng AB

I Årjäng finns kulturella sevärdheter som sticker ut! Borgåsgubben imponerar med sin historia och vy över sjön Västra Silen. Modern gatukonst som pryder stadens byggnader, Bröderna Ivanssons bilkyrkogård som lockar konstnärer och fotografer från hela världen.

  • Pris från 2430 kr enkelrum två nätter.

Scandic Arvika – Upplev kulturskatten Arvika

Arvika är en riktig kulturskatt. Här bor du på Scandic Arvika, äter en god middag, besöker Arvika Fordonsmuseum, Klässbols Linneväveri dit du även får med en rabattvoucher för fin kvalitetsshopping samt ett kulturbesök på Rackstadmuseet.

  • Pris från 920 kr per person.