Handplockade tips

Lottie Knutsons fem tips

2 minuters läsning

Lottie Knutsons fem tips

Reseexperten, föredragshållaren och TV-personligheten Lottie Knutson älskar att resa. I höstas föll valet på en upptäcktsfärd genom södra Värmland. Här är hennes smultronställen.

Borgvik & Sliperiet

– En pittoresk och levande liten by i västra Värmland där jag hade äran att njuta av en härlig middag på Kungskvarnen och nytänkande konst hos Oscar Magnusson och hans Sliperiet Konsthall & Gastronomi.

Dömle Herrgård Spa & Resort

– En av Värmlands alla vackra herrgårdar. Passa på att boka in en vistelse för lite skön avslappning i den stora spaavdelningen och god mat i härliga omgivningar.

Lerins Sandgrund

– Mitt tredje stopp i Karlstad var Lars Lerins Sandgrund. En fin upplevelse att kunna njuta av hans speciella bildspråk på nära håll.  

Ölme Prästgård & Gästgiveri

– Gourmetrestaurang inhyst i en herrgårdsbyggnad med anor från 1700-talet. Njut av vällagad mat från lokala råvaror och sov gott i något av de åtta nyrenoverade rummen.

Värmlands museum

– En kulturell pärla på Sandgrundsudden i Karlstad. Här kan du ta del av flera intressanta utställningar i den vackra byggnaden och förena kultur med arkitektur.

Missa inte

Kristinehamns Skärgård & Picassostatyn
– Spana in en av världens största Picassoskulpturer, den 15 meter höga ”Les dames de Mougins” med utsikt över Kristinehamns vackra skärgård.
 
Bofors Hotell & Alfred Nobels Björkborn
– Detta är en plats som fler borde uppleva. Bo ståndsmässigt, ät och drick enastående gott och förkovra dig i Alfred Nobels spännande liv.
 
Alsters Herrgård
– Jag kan inte få nog av alla vackra herrgårdar. Gustaf Frödings barndomshem lockar med en fantastisk trädgård, utställningar, en fin butik med konsthantverk och fika med utsikt över Vänern.

Copy link
Powered by Social Snap