Värmestertips

Ta en tur med sightseeingtåget i Karlstad

2 minuters läsning

Foto:

Helena Lundberg

Med sightseeingtåget ser du Karlstad på ett nytt sätt

Karlstads sightseeingtåg är en populär aktivitet för såväl Karlstadbor som turister. De båda tågturerna ger en guidad överblick över Karlstads olika sevärdheter och är därför mycket populära.

Helena Lundberg

– Du får se Karlstad på ett nytt sätt och vi får bara positiva reaktioner, säger Maria Dahlbom, VD och driftansvarig.  

– Sedan 2019 har Karlstads sightseeingtåg varit en uppskattad aktivitet för både turister och Karlstadbor. Under våren kör vi lördagar från 8 april, den 27 maj startar vi dagliga turer och kör ända till 3 september. Sen kör vi alla helger september ut. På och avstigning sker på Stora Torget.  

Sightseeingtåget passar både vuxna och barn och många återkommer varje sommar. Under den 25–30 minuter långa färden får passagerarna ta del av guidad information, som nu är aktuell även på engelska.  

– Alla som åker kommer få veta mycket om stan som de inte kände till, alla lär sig något nytt, och vi har som vanligt uppdaterat informationen, säger Maria Dahlbom.  

Med Norra Karlstad-turen åker du förbi Karlstads vackra stenbro mellan Haga och Norrstrand.

Foto: Helena Lundberg

Tåget åker bland annat förbi Sandgrund och Värmlands museum.

Foto: Helena Lundberg

Varför ska man åka Karlstads sightseeingtåg?  

– Det är en härlig upplevelse, du får se stan på ett nytt sätt. Jag älskar Karlstad och jag tycker tåget berikar staden.  

Karlstads seightseeingtåg erbjuder två olika turer, båda lika omtycka, som i år byter namn till Norra Karlstad-turen och Södra Karlstad-turen. Den norra turen åker bland annat förbi den vackra stenvalvsbron, Gubbholmen, pråmkanalen, Sandgrundsudden med Lars Lerins konsthall och Värmlands museum och slutligen Stadshotellet. Den södra turen visar upp den äldsta delen av Karlstad, bland annat de fina gamla byggnader längs med Klarälven som står kvar efter branden 1865. Tåget går vidare förbi Mariebergsviken, Stadsträdgården och Inre hamn.  

– I år kommer den södra turen ta en längre sväng så våra resenärer får se mer av Inre hamn än tidigare år, berättar Maria.  

Copy link
Powered by Social Snap