Motorkultur

Motorburna Värmland

2 minuters läsning

Upptäck rally och motorsport i Värmland

Motorkulturen har en stark tradition i Värmland, fordonsindustrin har försett världen med bilar och värmlänningarna med arbete och raggarkulturen är en del av det värmländska hjärtat. Evenemang som Svenska Rallyt, Höljes RX, Karlskoga Motorsportvecka och Speedway på nationell nivå har lockat besökare från hela världen till de värmländska skogarna.

Arvika fordonsmuseum

I Arvika finns en fordonssamling på över 100 objekt men stjärnor som den engelska Humbern från 1903 till den Arvika bygda JC Indigo 3000. Här visas också Arvikas historia upp om cykeltillverkning och motorsport.

Torsby fordonsmuseum

Torsbys bilpark består av ca 125 ekipage av bilar, MC, mopeder och andra veteranfordon. Frykenbil, en lastbil som legat på sjön Frykens botten i 50 år restaurerad och en av museets stoltheter.

Gul bil hos Torsby fordonsmuseum

Motorevenemang i Värmland


Karlskoga Motorsportvecka

Varje sommar fylls Karlskoga av mullrande motorer och en salig blandning av fordon. Motorsportsveckan är en folkfest för hela familjen med cruising, gokart, det klassiska velodromloppet, utställningar och mycket mer.

Höljes RX

Höljes RX anses vara en av de bästa rallycrosstävlingarna i världen och är en del av VM i rallycross. Här tävlar den absoluta eliten med de snabbate ekipagen och visst finns det en och annan värmlänning med och tävlar. Upplev de snabba bilarna och härliga stämningen hos publiken.

rallycrossbilar som kör på en bana

Speedway

I Värmland finns två allsvenska speedwaylag, Valsarna från Hagfors och Solkatterna från Karlstad/Hammarö. Det finns många möjligheter till att uppleva denna fartfyllda och explosiva sport live vid ett besök.

tre speedway åkare i en kurva

Royal Rally of Scandinavia

Royal Rally of Scandinavia är en del av europamästerskapet i Rally och körs på de värmländska skogsvägarna. E av rallyvärldens mest kända hopp, Colin´s crest, är ett självklart inslag i tävlingen. Ännu än gång bjuder Värmland på en folkfest i motorsport.

parkerade rallybilar och publik

Copy link
Powered by Social Snap