Opplevelser i Värmland

Padleeventyr i Värmlands natur

3 minuters läsning

Padleeventyr i Värmlands natur

Värmland er kjent som de tusen sjøers landskap. Med kort avstand til Oslo og Kongsvinger-traktene, kan du få idylliske opplevelser på vannet - her er det bare å ta årene fatt!

Glaskogen Naturreservat – padling i 80 innsjøer

Naturreservatet Glaskogen er kjempestort, og rommer blant annet 300 km med turstier, flust av sjøer og vassdrag, og massevis av muligheter for kanoturer. Det går helt fint å overnatte i eget telt på villmarkscampingen på området, men det fins også mengder av vindbeskyttede grillplasser og overnattingshytter spredt rundt omkring.

Den definitivt beste måten å bli kjent med Glaskogen på, er med kano. Da kan du nemlig velge og vrake mellom naturopplevelser i 80 små og store innsjøer. Kano kan leies på plass, og i tillegg tipser reservatet om padleturer med ulik vanskelighetsgrad slik at du treffer blink uansett form og erfaring.

Padling i Arvika

Sjarmerende Arvika ligger i kort avstand fra Norge, og er et supert utgangpunkt for kortere og lengre padleturer. Bedriften Arvika Kanot & Turistcenter har skreddersydd 10 turer med forskjellige vanskelighetsgrader. Her er det ikke noe problem å være nybegynner, og du kan til og med bestille med deg guide om ønskelig. Landskapene du padler gjennom varierer fra urørt villmark til fascinerende jordbrukslandskap fra 1800-tallet, og det er lett å få øye på både bever, elg og fugl. Om du sikter deg inn mot Glafsfjorden, så husk å ta med fiskeutstyr: Sjansen er stor for at du får både abbor, gjedde og laks på kroken!

Slusepadling med Nordmarkens Kanot

Nordmarkens Kanot Center ligger i Årjäng. Med dette stedet som utgangspunkt kan du velge mellom å padle i mindre sjøer og vassdrag med svake strømmer, eller også i større sjøer der du får prøve deg på spennende slusepadling. Bedriften leier ut kanoer og teltutstyr til erfarne padlere som vil oppleve villmarken på egen hånd, men de arrangerer også guidede turer for eventyrlystne som trenger litt hjelp underveis. Mange benytter Vildmarkscentret ved Risviken som utgangspunkt for padleferien i området. Her overnatter du godt, og kan også delta på andre aktiviteter – som kortere kurs i klatring og elgsafari.

Nordic Ecotours tilbyr kajakkpadling på Vänern

Nordic Ecotours er en del av den Svenska Ekoturismforeningen som jobber for mer og bedre økoturisme. Dette selskapet lar deg oppleve Vänern fra sin vakreste side! Du kan velge mellom to forskjellige turer: En som inkluderer padling med guide og overnatting på staselige Krokstad Herregård, og en som heter ”Kom i gang med havkajakk” som passer perfekt for nybegynnere. Turen går gjennom skjærgården i Värmlandsnäs, og det er lagt inn pauser slik at du får nyte den magiske sjøutsikten og opplevelsen det er å være i ett med Vänern. Underveis blir det også lunsj, og guiden sørger for at alle får et dypere innblikk i områdets natur, kultur og historie.

Beversafari og tømmerflåtetur på Klarälven

Fristet til å innta rollen som Huckleberry Finn og ta en sightseeingtur med tømmerflåte på Klarälven? Vildmark i Värmland ligger i kort avstand fra Norge, og her får turister først bygge sin egen tømmerflåte, og deretter seile nedover elven i rolig tempo. Aktiviteten gir et interessant innblikk i et levebrød som ikke eksisterer lenger, og er genial for alle med sans for teamwork, natur og dyreliv. Ferden går forbi fine bade- og leirplasser, og du kan velge mellom dagsturer og overnattingsturer.

De som drev med tømmerfløting i gamle dager levde et hardt og ofte risikofylt liv. Som regel bodde arbeiderne tett sammen i små koier der duften av vått tøy blandet seg med røykluft fra bålet. Turister som tar turen i dag, kan imidlertid velge mellom å overnatte i telt underveis, eller også sjekke inn på Vildmark i Värmlands egen campingplass som ligger i Stöllet.

På sommeren arrangerer Vildmark i Värmland også beversafari på kveldstid – en topp naturopplevelse for både liten og stor!

Copy link
Powered by Social Snap