Handplockade tips

Sju tips på värmländska herrgårdar

2 minuters läsning

Sju tips på Värmländska herrgårdar

Värmland är fyllt av vackra herrgårdar, många med en anrik historia och där du kan få både en natur- och matupplevelse för en komplett vistelse. Här har vi samlat sju tips för dig så att du kan ge dig ut på en herrgårdsturné.

Björkborns Herrgård

Som Alfred Nobels sista svenska hem är Björkborns herrgård i Karlskoga för alltid inskrivet i historieböckerna. Men som herrgård beträffad står sig Björkborn väl på egen hand med sin parkliknande trädgård, de vackra byggnaderna och till och med ett eget spöke.

Risberg Herrgård

Bo som en friherre! Här får du en hel flygel för dig själv – perfekt för fortsatta Värmlandsäventyr.

Sahlströmsgården

Stanna till för en god måltid i ladan, eller boka ett sportigt boendepaket med några varv i Torsby skidtunnel eller i backen.

Krokstad Herrgård

Lär dig kockarnas hemlighet i en cook-along, eller njut av en femrätters signerad Håkan Matsson, belönad i White Guide tre år i rad.

Ulvsby Herrgård

Med sin utsikt över sjön Fryken bjuder Ulvsby Herrgård på en magisk naturupplevelse. Missa inte deras herrgårdsmeny med kantareller från Sunnes skogar och gös och gädda från de värmländska vattnen.

Hennickehammars Herrgård

Inbäddad i skogen, alldeles intill en tjärn finner du Hennickehammars Herrgård. Njut av lugnet, god mat och kanske ett dopp i badtunnan?

Saxå Bruk

Värmlands äldsta bruk grundades redan 1540. 1980 tog Carl Jan Granqvist över bruket och skiftade fokus till mat och dryck. 

 

Copy link
Powered by Social Snap