Upptäck vintern i Värmland

Din nästa skidsemester i Värmland

5 minuters läsning

Foto:

Branäs

Skidåkning i Värmland

Vill du resa lagom långt och samtidigt uppleva riktig vinter och förstklassig skidåkning? Då är Värmlands heltäckande skiddestinationer resmålet att ta sikte på. Här finns skidåkning i toppklass för familjen, motionären och elitåkaren. Upplev skidåkning i en storslagen och vacker natur täckt av glittrande snö.

I Värmland finns barnvänlig skidåkning, utmanande backar för den erfarne samt funparks och skicross-banor för den äventyrslystne. Allt i en naturskön miljö. Värmlands skidanläggningar rymmer kort sagt det mesta och nås bara några timmar från Stockholm och Göteborg.

Vinterns härliga äventyr startar i Värmland

I Värmland finns barnvänlig skidåkning, utmanande backar, Funparks och skicross-banor samt fina längdskidspår i naturskön miljö.
Foto: Hovfjället

Skidsemester i naturreservatet på Hovfjället

Hovfjället ligger vackert med en vidunderlig utsikt. De 542 metrarna över havet gör Hovfjället mycket snösäkert. Här finns en skidanläggning som erbjuder alpin utförsåkning, längdåkning och skoterleder. Skidåkningen är familjeanpassad och passar både erfarna skidåkare som vill ha lite mer utmaning och nybörjare som vill ha enkla och varierade nedfarter. Här finns totalt 13 nedfarter, sex liftar och 22 kilometer välpreparerade längdspår för härlig skidåkning. Se pistkartan över Hovfjället och inspireras kring ditt nästa skidäventyr.

Skidanläggningen ligger mitt i ett naturreservat och från toppen kan du beundra den vackra utsikten innan du susar ner på någon av nedfarterna. För barn som testar skidåkning för första gången är också Hovfjället passande. Barnens fjäll (och backe) som slutar precis vid värmestugan och restaurangen gör att skidglädjen kan gnistra dagen ut. Dessutom finns skidskola för alla nivåer. Vill du variera utförsåkningen med längdskidåkning? Då är Hovfjället, i sin roll som Sveriges kanske mest sydliga fjällnatur, helt rätt val för både utförsåkning och längdskidåkning.

Valfjället – en oupptäckt semesterpärla

Direkt när du kommer fram till Valfjället möts du av en familjär stämning och ett lugn. För dig som vill lära barnen att åka skidor i en trygg miljö är detta den ideala platsen. Samlingsplatsen för äventyrslystna är funparken med hopp i alla storlekar, rails och även en airbag där du kan landa mjukt efter ett hopp. Många slalomklubbar lägger sina träningsläger här på Valfjället. Det finns alltså backar även för den skickliga åkaren! Varje morgon möts du av nypistade backar, en fantastisk känsla! Köerna är sällan långa och flyter på i ett bra tempo. Med sina 220 meter har Valfjället en av södra Sveriges högsta fallhöjder och längsta möjliga nedfart är hela 1800 meter – endast 28 mil från Göteborg!

Branäs – Sveriges mest familjevänliga skidåkning

Hela 13 gånger har Branäs – som idag är Sveriges fjärde största skidanläggning – vunnit Stora Barnsemesterpriset i kategorin Sveriges bästa skidort för barnfamiljer. Och det är lätt att förstå varför. Här finns 32 backar, 30 liftar, mängder av kostnadsfria barnaktiviteter och familjevänliga boenden precis vid backarna. På så sätt kan du glida ut på skidorna direkt på morgonen istället för att packa in och ut ur bilen varje dag. Som om inte det vore nog är liftkortet gratis för barn under 7 år. Förutom barnvänlig skidåkning kan det vara värt att nämna att Branäs har Sveriges tionde högsta fallhöjd. Börjar du bli hungrig efter en dag i backen? Branäs erbjuder ett stort utbud av restauranger med familjevänliga menyer och möjlighet att beställa både take away och utkörning direkt till dörren. Passa på att boka in en härlig skidsemester för hela familjen hos Branäs!

Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Branäs

Alltid perfekta spår och väderförhållanden på Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Snö året runt. Drömtillvaron för alla längdskidåkare finns i Torsby. Här finns Sveriges allra första inomhusarena för skidåkning i skidtunneln på Torsby Skidtunnel & Sportcenter med konstant perfekta förhållanden: -4 °C i luften och -3 °C i snön. Spåret i tunneln är 1,3 kilometer långt och följer omgivningens naturliga terräng med en höjdskillnad på tolv meter. Till besöket kan du även boka din instruktör för att spetsa din teknik och ta nästa steg i din utveckling, oavsett vilken nivå du befinner dig på. Perfekt vinterväder även utomhus? Då kompletterar utomhusslingorna skidtunneln. Med utgångspunkt från skidstadion finns här 50 kilometer spår, fördelat över tio olika rundor.

Njut av krispig vinter på längdskidor i Mattila

I finnskogen i nordvästra Värmland ligger kultur- och vintersportskatten Mattila. Mattila erbjuder 17 mil av skidspår och spåren läggs av samma pistmaskin som under Skid-VM i Falun. Oavsett om du har Vasaloppsambitioner eller bara vill njuta av krispig vintermiljö är Mattila det perfekta valet.

Upplev krispiga vinterdagar på ett par skidor i Värmland
Foto: Mattila

Långberget – ett längdskidparadis

Långberget är ett riktigt längdskidparadis med sina 63 kilometer välpreparerade spår. Längdskidåkningen på Långberget passar alla, liten som stor – oavsett om du satsar på nästa Vasalopp, testar längdskidor för allra första gången eller om bara vill ha en härlig skidsemester med familjen. Anläggningen ligger norr om Branäs vid gränsen mot Dalarna.

Kalhyttan Sport & Fritidsarena i Filipstad

En knapp timme från Karlstad kan du njuta av fantastisk och högkvalitativ längdskidåkning i historisk miljö. Snösäkra Kalhyttan i Filipstad är en multisportarena och konstsnöanläggning med mycket skidhistoria och glädje. Här kan du motionera på din egen nivå och njuta av de enastående spåren eller träna hårt och strukturerat inför det där loppet eller klassikern du så länge velat genomföra. I skidlekbacken kan barnen åka pulka eller ta de första skidtagen. På Kalhyttan finns något för alla – från nybörjare till elit. Välkommen till klassiska Kalhyttan!

Aktiviteter

Visa alla
Copy link
Powered by Social Snap